ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ: Προχωράμε μπροστά… οικολογικά!

Η επένδυση αποτελεί σημαντική καινοτομία για την Κυπριακή Τυροκομία

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της εκστρατείας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για το περιβάλλον και των στόχων που τέθηκαν για ενεργή συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία ιδιόκτητου καινοτόμου βιολογικού σταθμού στις υπερσύγχρονές της εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί σημαντική καινοτομία για την Κυπριακή Τυροκομία αφού με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας γίνεται αναερόβια επεξεργασία των λυμάτων της εταιρείας με παραγωγή βιοαερίου για ιδία χρήση.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού σταθμού της Γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ γίνεται αναερόβια επεξεργασία των λυμάτων και του τυρόγαλου που παράγει η εταιρεία με την καθημερινή επεξεργασία φρέσκου γάλακτος, από την οποία προκύπτει η παραγωγή και η αποθήκευση βιοαερίου για ιδία χρήση, συμβάλλοντας στην βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Με τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σημαντικού ποσοστού ενέργειας και ταυτόχρονα μειώνεται η επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με τον περιορισμό χρήσης πετρελαίου για τις ανάγκες του εργοστασίου.

Το βιοαέριο το οποίο παράγεται, χρησιμοποιείται ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας δηλαδή «πράσινης» ενέργειας, φιλικής προς το περιβάλλον και χρησιμοποιείται για τη λειτουργία ατμολεβήτων.

Στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω επεξεργασία των λυμάτων που απορρέουν από τον βιολογικό καθαρισμό και η παραγωγή νερού για άρδευση έτσι ώστε να συμβάλει σημαντικά και στο πρόβλημα της ανομβρίας.

Η επένδυση αυτή, πραγματοποιήθηκε 10 χρόνια μετά τη δημιουργία του εργοστασίου της στη Λάρνακα και αποτελούσε μέρος των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, με επεκτάσεις στους χώρους παραγωγής και στους χώρους αποθήκευσής της με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου διανομής.

Η Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να εξελίσσεται κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, εντάσσοντας στην επιτυχημένη πορεία της, την οικολογική συνείδηση, έχοντας ως παντοτινό γνώμονα την ποιότητα και την κυπριακή παράδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση