ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:25
 

H Cyta στον δρόμο του 5G

Το πιλοτικό δίκτυο 5G θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019

Δελτίο Τύπου

Υπηρετώντας την αποστολή της, στην πορεία της διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Κύπρου, η Cyta ανακοινώνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα: Την υπογραφή συμφωνίας για την εγκατάσταση ενός πλήρως λειτουργικού δικτύου κινητών επικοινωνιών νέας γενιάς 5G, κάνοντας αρχή με την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου 5G.

Το πιλοτικό δίκτυο 5G θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και θα δώσει τη δυνατότητα στη Cyta να αποκτήσει την απαιτούμενη εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για την επόμενη μεγάλη πρόκληση: Την εγκατάσταση και εμπορική αξιοποίηση του δικτύου 5G, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης του σχετικού φάσματος συχνοτήτων από το Κράτος.

Ταυτόχρονα με την εγκατάσταση της νέας γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G, η Cyta εξελίσσει ακόμα περισσότερο, τα πιο σύγχρονα δίκτυα κινητών επικοινωνιών της Κύπρου, 4G και 4.5G με στόχους: Την ολοένα και μεγαλύτερη ποιοτική κάλυψη, την περαιτέρω αύξηση των ήδη υψηλών ταχυτήτων και την επέκταση της χωρητικότητας.

Με την τεχνολογία 5G, θα μπούμε στην εποχή όπου οι υπερ-υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητού και συνδεδεμένων συσκευών, καθώς επίσης η δυνατότητα χρήσης προηγμένων υπηρεσιών νέας γενιάς, θα θεωρούνται δεδομένες. Η ανάπτυξη του δικτύου 5G θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της εμπειρίας πελάτη και στην κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων. Θα έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως στην ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων, στην υγεία και στις μεταφορές.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Cyta κ. Χρύσης Φοινιώτης, δήλωσε ότι «η τεχνολογική επανάσταση του δικτύου νέας γενιάς αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, που ζούμε και εργαζόμαστε. Η Cyta ετοιμάζεται με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του δικτύου 5G, που θα προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες με κορυφαία αξιοπιστία».

Με τον τρόπο αυτό, η Cyta παραμένει συνεπής στη στρατηγική της τεχνολογικής της υπεροχής, δημιουργώντας νέες υπερσύγχρονες υποδομές κινητής τηλεφωνίας με αιχμή το 5G. Μαζί με τα νέα δίκτυα Fiber To The Home, η Cyta οδηγεί την Κύπρο, την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού: Στη μεγαλύτερη τεχνολογική πρόκληση για το μέλλον του τόπου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X