ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:53
 

Η ελληνική αγορά βιομηχανικής κάνναβης έλκει ξένα funds

Η βιομηχανική κάνναβη είναι φυτό με πολλές χρήσεις, με ποικιλία εφαρμογών στις κατασκευές, στη μεταποίηση, στην υγεία.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ακόμη και οι απλές άδειες για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το επενδυτικό fund Urban Select Capital Corporation με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Greece Hemp Corp. έναντι 50.000 δολαρίων ΗΠΑ και θα εκδώσει 20 εκατομμύρια κοινές μετοχές.

Για ποιο λόγο, όμως, ένα fund από το μακρινό Βανκούβερ εξαγόρασε μια εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα κλάδο της βιομηχανικής και της φαρμακευτικής κάνναβης; Η Greece Hemp Corp. διατηρεί option για την εξαγορά του 90% σε δύο άδειες που έχει λάβει η εταιρεία Techno Agrofarm IKE για την καλλιέργεια, τη μεταποίηση, τη διανομή και την εξαγωγή βιομηχανικής κάνναβης σε έκταση 115 στρεμμάτων.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η Greece Hemp Corp. έχει υποβάλει αίτηση και για τη λήψη άδειας έγκρισης εγκατάστασης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης. Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της Urban Select Λουκ Μοντέν δήλωσε: «Η επένδυση της Urban Select στην Greece Hemp Corp. δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να έχει αξιοσημείωτη έκθεση στην αγορά βιομηχανικής κάνναβης, που αναμένεται να αναπτυχθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Η βιομηχανική κάνναβη είναι φυτό με πολλές χρήσεις, με ποικιλία εφαρμογών στις κατασκευές, στη μεταποίηση, στην υγεία. Η εξαγορά αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την επενδυτική θέση της Urban Select και προσφέρει στην εταιρεία μας βήμα στην παγκόσμια αγορά κάνναβης».

Σύμφωνα με την έκθεση «The European Cannabis Report» που διενήργησε η βρετανική εταιρεία συμβούλων Prohibition Partners, το 2018 υπολογίζεται ότι επενδύθηκαν στην Ευρώπη 500 εκατ. στον τομέα της κάνναβης –βιομηχανικής και φαρμακευτικής– ενώ έως το 2028 εκτιμάται ότι η αξία της ευρωπαϊκής αγοράς κάνναβης θα φθάσει τα 123 δισ. Η ίδια έκθεση εκτιμά ότι η ελληνική αγορά κάνναβης θα έχει αξία 2 δισ. έως το 2028.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Πετρίδης: «Μαύρη τρύπα» η πράσινη γραμμή – Ενισχυμένα μέτρα στα οδοφράγματα

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αμέσως δραστικά μέτρα με το λαθραίο μεταναστευτικό τότε θα είναι όλα αργά ...»
Riddick  |  11:37

Πετρίδης: «Μαύρη τρύπα» η πράσινη γραμμή – Ενισχυμένα μέτρα στα οδοφράγματα

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αμέσως δραστικά μέτρα με το λαθραίο μεταναστευτικό τότε θα είναι όλα αργά ...»
Riddick  |  11:35

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X