ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Η Τρ. Κύπρου καλωσορίζει πελάτες άλλων τραπεζών στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα

Είναι η πρώτη κυπριακή τράπεζα που εισήγαγε APIs (Application Programming Interfaces) που εφαρμόζουν το PSD2 (Payment Service Directive2)

Δελτίο Τύπου

H Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακής Μεταμόρφωσης, πρωτοπορεί και αναβαθμίζεται, προσφέροντας ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη.

Η Τράπεζα έχει πρωτοστατήσει στην εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός οικοσυστήματος Ανοιχτής Τραπεζικής (Open Banking), καθώς είναι η πρώτη κυπριακή τράπεζα που εισήγαγε APIs (Application Programming Interfaces) που εφαρμόζουν το PSD2 (Payment Service Directive2) και προχώρησε σε ενοποίηση με οχτώ αγγλικές τράπεζες, επιτρέποντας στους πελάτες να βλέπουν τις συναλλαγές τους και τα υπόλοιπα λογαριασμών τους που διατηρούν στις άλλες τράπεζες μαζί με τους λογαριασμούς της Τράπεζας Κύπρου μέσω της 1Bank. Οι τράπεζες αυτές είναι: Lloyds Bank, Halifax Bank, Bank of Scotland, Natwest Bank, HSBC Bank, RBS Bank, First Direct Bank και Marks and Spencer Bank.

Χτίζοντας στην επιτυχία της ενοποίησης των αγγλικών τραπεζών, εργαζόμαστε για την ενοποίηση κυπριακών τραπεζών ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να βλέπουν τα υπόλοιπα λογαριασμών τους που διατηρούν σε άλλες κυπριακές τράπεζες μέσω της πλατφόρμας της 1bank. Αυτό θα επιτευχθεί μόλις οι υπόλοιπες κυπριακές τράπεζες είναι τεχνικά έτοιμες να προχωρήσουν στην εν λόγω ενοποίηση.

Η υπηρεσία αυτή απλοποιεί και βελτιώνει την εμπειρία των πελατών καθώς συγκεντρώνει σε μία πλατφόρμα τα υπόλοιπα όλων των λογαριασμών που διατηρούν οι πελάτες σε διάφορες τράπεζες, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Για πρόσβαση απαιτείται συνδρομή στην 1bank και αντίστοιχη πρόσβαση (συνδρομή) στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής των άλλων τραπεζών.

Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X