ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:46
 

ΙΠΕ: Χρηματοδοτήσεις €16,5 εκατ. για ερευνητικά έργα

Τέσσερις νέες Προσκλήσεις στο πλαίσιο των Προγραμμάτων RESTART 2016-2020

Newsroom K

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) προκήρυξε τέσσερις νέες προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού πέραν των €16,5 εκατομμυρίων για την εκπόνηση ερευνητικών έργων, καθώς και για την υποστήριξη δραστηριοτήτων για εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων που προκύπτουν από ερευνητικές δραστηριότητες. Οι Προσκλήσεις αφορούν τα ακόλουθα Προγράμματα

«Ολοκληρωμένα Έργα»

Εννέα εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διατεθούν για τη χρηματοδότηση διεπιστημονικών έργων συνεργασίας μεγάλου βεληνεκούς στους τομείς: «Ενέργεια», «Τουρισμός», «Γεωργία-Τρόφιμα», «Δομημένο Περιβάλλον και Κατασκευές», «Μεταφορές-Ναυτιλία» και «Υγεία». Η μέγιστη χρηματοδότηση ανέρχεται στο €1 εκατ., ανά έργο. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προτάσεων είναι η 11η Ιανουαρίου 2019.

«Νησίδες Αριστείας»

Μέσω του Προγράμματος «Νησίδες Αριστείας», θα δοθεί χρηματοδότηση συνολικού ύψους €7,5 εκατ. για πρωτοποριακά ερευνητικά έργα σε τομείς αιχμής με στόχο την προώθηση της επιστημονικής αριστείας. Τα έργα θα πρέπει να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες Επιστημονικές Περιοχές: «Επιστήμες Ζωής» (μέχρι €250.000 ανά έργο), «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» (μέχρι €250.000 ανά έργο) και «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» (μέχρι €150.000 ανά έργο). Οι προτάσεις για το εν λόγω Πρόγραμμα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2019.

«Εμπορική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας»

Για την υλοποίηση δράσεων αξιοποίησης αποτελεσμάτων έρευνας διατίθεται χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού €540 χιλιάδων στο πλαίσιο δύο Προγραμμάτων που ανακοινώνονται για πρώτη φορά.

Το Πρόγραμμα «Εμπορική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας» υποστηρίζει την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου για την εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων από οργανισμούς έρευνας ή άλλους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα «Εμπορική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας από Επιχειρήσεις» προβλέπει την υποστήριξη δραστηριοτήτων για την εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει μέσα από την υλοποίηση ερευνητικού έργου συγχρηματοδοτούμενου από το ΙΠΕ και στο οποίο συμμετείχε η επιχείρηση που υποβάλλει την πρόταση.

Τα δύο προγράμματα υποστηρίζουν επίσης, προπαρασκευαστικές δράσεις για τελειοποίηση προϊόντος, ανάπτυξη επιχειρηματικής στρατηγικής, προώθηση και εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης.

Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο μπορεί να ανέλθει μέχρι τις €30.000 και οι προτάσεις θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας υποβολής στη βάση επιστημονικής αξιολόγησης από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Οι προτάσεις και για τα δύο Προγράμματα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ www.research.org.cy

καθώς και την Πύλη IRIS https://iris.research.org.cy

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παραλίες μόνο για λίγους σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

«Πρωταράς: από τους χειρότερους προορισμούς.»
Καστέλλος  |  20:00

ΑΒΑΞ: Εξαγόρασε τρεις θυγατρικές της J&P

«NTROPI STON XRISTO IOANNOU KAI THN OIKOGENIA PARASKEVAIDE.  OI IPALLOILOI TOUS STIN TEN GROUP SERVICES ...»
Giorgos- APLIROTOS APERGOS  |  10:53

Επίθεση Κ.Κληρίδη κατά Δημητριάδη και Γαλανού

«Ο Δημητριαδης που κανει αυτες τις μονομερεις ενεργειες που σε πολλες περιπτωσεις μας ζημιωνουν σαν κρατος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  08:56

Επίθεση Κ.Κληρίδη κατά Δημητριάδη και Γαλανού

«Ο Δημητριαδης που κανει αυτες τις μονομερεις ενεργειες που σε πολλες περιπτωσεις μας ζημιωνουν σαν κρατος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  08:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X