ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:34
 

«Μαύρη Παρασκευή» και 8 μέτρα για ασφαλείς online αγορές

Ξεχωριστή πιστωτική για online αγορές και ενημέρωσεις των antivirus είναι αναγκαία βήματα

Newsroom K

Όσο η «Black Friday» πλησιάζει, και το ενδιαφέρον των καταναλωτών κορυφώνεται για αγοραστικές προσφορές, κλιμακώνονται και οι προσπάθειες των κυβερνοεγκληματιών να παραπλανήσουν τους ανυποψίαστους χρήστες. Για να προστατεύσουν τους πελάτες τους κατά τις online αγορές τους, αριθμός εταιριών έχουν θωρακίσει τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα με πιστοποιητικά SSL, κρυπτογράφηση δεδομένων και άλλους μηχανισμούς. Σε κάθε περίπτωση, και οι ίδιοι οι χρήστες οφείλουν να είναι προσεκτικοί.

Η ESET, εταιρία που αναπτύσσει  λογισμικό και υπηρεσίες για την ασφάλεια επιχειρήσεων και καταναλωτών, επισημαίνει τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για να είναι ασφαλείς οι διαδικτυακές σας αγορές.

Ενημερώσεις. Ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας, firmware update, patches κλπ βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή και των ψηφιακών συσκευών. Η διατήρηση ενός ενημερωμένου λειτουργικού συστήματος με την ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων διατηρεί επίσης ασφαλείς τους χρήστες, αφού οι κυβερνοεγκληματίες επινοούν διαρκώς νέους τρόπους επιθέσεων.

Passwords. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης πριν αλλά και μετά από τις αγορές σας, ή χρησιμοποιήστε ένα password manager. Ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να είναι αρκετά περίπλοκος ώστε να μην είναι εύκολο για τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Ειδικός λογαριασμός αγορών. Αν είναι εφικτό, προσπαθήστε να έχετε έναν ξεχωριστό λογαριασμό με τις πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιείτε για τις online αγορές, ο οποίος δεν θα είναι συνδεδεμένος με τους υπόλοιπους λογαριασμούς σας.

Firewall. Διατηρείτε ενεργό το τείχος προστασίας συνεχώς. Το Firewall είναι η πρώτη γραμμή υπεράσπισης για την ασφάλεια του υπολογιστή, επειδή βοηθάει στην προστασία των συσκευών από πολλούς τύπους κακόβουλου λογισμικού.

Antivirus και Antispyware. Οι λύσεις antivirus και antispyware βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή εκτελώντας σάρωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των εφαρμογών και των δεδομένων που βρίσκονται σε αυτόν, ενώ μπορούν να εντοπίσουν και να απομακρύνουν ιούς και spyware πριν αυτά βλάψουν τις συσκευές σας.

Προσοχή στους μικρούς αγοραστές. Όλο και περισσότερο, τα παιδιά χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές και είναι σημαντικό να γνωρίζουν πώς να τις λειτουργούν με ασφάλεια. Οι γονείς θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση σε μια συσκευή όπου μπορούν να γίνουν αγορές χωρίς επιτήρηση.

Αγορά συσκευών. Αν αγοράσετε υπολογιστές ή άλλες ψηφιακές συσκευές, φροντίστε να τα εξοπλίσετε με λύσεις ασφαλείας πριν τις συνδέσετε στο δίκτυο σας. Οι μη προστατευμένες συσκευές μπορούν να μολυνθούν σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Μετά τις αγορές. Είναι πάντα καλό να ελέγχονται τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών και των λογαριασμών πιστωτικών καρτών, ακόμη περισσότερο όταν οι αγορές στο διαδίκτυο πραγματοποιούνται σε περιόδους με αυξημένη κινητικότητα. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική υπηρεσία μέσω ασφαλούς και αυθεντικού καναλιού και ότι ο λογαριασμός σας προστατεύεται σωστά με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X