ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:17
 

ΟΕΒ: Στη διάσωση επιχειρήσεων οδηγεί ο διορισμός Εξεταστή Εταιρείας

Καλεί τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το μηχανισμό του εξεταστή της εταιρίας

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική παρουσίαση με θέμα το Διορισμό Εξεταστή Εταιρείας (Examinership) την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού.

Κατά την παρουσίαση, ο κος Γεώργιος Καρροτσάκης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας / Κλάδος Πτωχεύσεων και Εκκαθαρίσεων Εταιρειών του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, επεξήγησε το μηχανισμό του «Εξεταστή» καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις.

Ο Διορισμός Εξεταστή Εταιρείας είναι ένας μηχανισμός αναδιάρθρωσης χρεών επιχειρήσεων ο οποίος υιοθετήθηκε με τα Νομοθετήματα του Πλαισίου Αφερεγγυότητας και έχει σκοπό την αποκατάσταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στη διατήρηση της απασχόλησης, σε αντίθεση με την Πτώχευση και την Εκκαθάριση.

Η ΟΕΒ καλεί τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας να αξιοποιήσουν το μηχανισμό του εξεταστή εταιρείας για να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους λειτουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Και μετά ξύπνησες κ. Συλικιώτη?»
ΑΚΑ  |  11:07

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X