ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Οι start ups χρειάζονται το οικοσύστημα τους

Το νομοθετικό σύστημα δεν ακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην δραστηριοποίηση νεοφυών επιχειρήσεων.

Newsroom K

Την ανάγκη εκπαίδευσης κοινωνίας και πολιτικών και άντληση παραδειγμάτων από χώρες με πιο αναπτυγμένα οικοσυστήματα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία, αναδείχθηκε στο 10ο συνέδριο Economic Forum Ideas του Wilfried Martens Centre. Ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την έρευνα και την καινοτομία, Κυριάκος Κόκκινος υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί στην Κύπρο το κατάλληλο οικοσύστημα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ανέδειξε δε, την αδυναμία μας στο να μετατρέψουμε την αριστεία στην έρευνα, σε κοινωνική ευημερία, και το πώς να οδηγηθούμε από την βασική έρευνα στις εταιρείες starups. Ο κ. Κόκκινος σημειώσε ως αναγκαιότητα, λόγω του κοινωνικού αντικτύπου της τεχνολογίας, τεχνολογικές και κοινωνικές επιστήμες να έρθουν κοντά.

Ζήτημα αποτελεί επίσης η βραδύτητα με την οποία ακολουθεί το νομοθετικό πλαίσιο την εξέλιξη της τεχνολογίας.Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να γίνει η ιδέα μιας τεχνολογίας, ένα πραγματικό προϊό, όπως ούτε και οι οργανισμοί για αναβάθμιση αυτών των εταιρειών.

Ο τομέας της ναυτιλίας

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου ανέφερε ότι η καινοτομία δεν είναι ξεχωριστός τομέας αλλά πρέπει να επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει την ευκαιρία να καινοτομήσει στον τομέα της ναυτιλίας και ότι υπάρχουν πολλά καινοτόμα έργα στην βιομηχανία. Έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ύπαρξη καταρτισμένων ατόμων στον τομέα της ναυτιλίας και είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί Κύπριοι ναυτικοί και για αυτό τον σκοπό έχουν συσταθεί τρεις ναυτιλιακές ακαδημίες στη χώρα, ώστε να ενθαρρύνονται Κύπριοι να ασχοληθούν με τον τομέα.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X