ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:21
 

Παίρνει παράταση ο Παπαντωνίου στη Λευκωσία

Πήρε την πολεοδομική άδεια και αναμένει την τελική άδεια οικοδομής από τον δήμο Έγκωμης

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχεδόν ένας χρόνος χρειάστηκε μέχρι η υπεραγορά Παπαντωνίου να λάβει την πολεοδομική άδεια. Πλέον αναμένει και την έγκριση από τον δήμο Έγκωμης στην αίτηση για άδεια οικοδομής που κατέθεσε και ακολούθως θα αρχίσει τις εργασίες ανέγερσης της υπεραγοράς. Το πράσινο φως δεν αναμένεται να δοθεί πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ η χρονική διάρκεια των εργασιών υπολογίζεται στους 8-9 μήνες. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται ότι η υπεραγορά θα μπει στον χάρτη του λιανικού τροφίμων  της Λευκωσίας περί τα τέλη 2019 με πιο ρεαλιστικό σενάριο τις αρχές 2020.

Η καθυστέρηση στην διαδικασία για έγκριση των αιτήσεων ήταν αναμενόμενη αναφέρει σε δηλώσεις του στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της C.A.C Papantoniou, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, ο οποίος τονίζει ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα πλάνα της εταιρείας του, παρά την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στα διαδικαστικά.  Πέραν της λειτουργίας της υπεραγοράς στην πρωτεύουσα, ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για λειτουργία μικρότερων καταστημάτων, τόσο στην αγορά της Λευκωσίας όσο και της Λεμεσού. Στην περίπτωση της Λεμεσού, ο κ. Παπαντωνίου θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, καθώς τα πλάνα της εταιρείας του για την συγκεκριμένη αγορά τοποθετούνται σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στο μεταξύ σημειώνεται ότι ο χάρτης των υπεραγορών στη Λευκωσία έχει ήδη διαφοροποιηθεί, μετά και την λειτουργία της υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Λακατάμεια, αλλά και του Αθηαινίτη στο Nicosia Mall. Πάντως και το οικόπεδο το οποίο έχει επιλέξει ο Παπαντωνίου είναι ουσιαστικά στη μέση δύο άλλων μεγάλων υπεραγορών, της Άλφα Μέγα και του Lidl. Ως εκ τούτου η λειτουργία και τρίτης μεγάλης υπεραγοράς στην περιοχή είναι πιθανό να φέρει νέες αλλαγές στο λιανεμπόριο της πρωτεύουσας. 

Με την ολοκλήρωση του έργου η εταιρία θα αυξήσει τον αριθμό των υπεραγορών σε εννιά, καθώς λειτουργούν ήδη οκτώ υπεραγορές Παπαντωνίου σε Πάφο και Λεμεσό. 

Στην λεωφόρο Αρχαγγέλου

Η νέα υπεραγορά χωροθετείται σε τεμάχιο συνολικής έκτασης 12300 τετραγωνικών μέτρων το οποίο εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην οδό Οδυσσέα Ελύτη βόρεια στην οδό Βασιλέως Παύλου στα ανατολικά ενώ το νότιο τμήμα εφάπτεται στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. Το ισόγειο αποτελείται από χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 224 αυτοκινήτων και το χώρο πωλήσεων εμβαδού 2800 τετραγωνικά μέτρα. Σε ό, τι αφορά το εσωτερικό της υπεραγοράς, αυτό θα περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και ψησταριά. Επιπλέον εντός της υπεραγοράς θα λειτουργεί εστιατόριο και κουζίνα.224 χώρους στάθμευσης θα διαθέτει η υπεραγορά ενώ ο χώρος πωλήσεων είναι στα 2800 τμ.

Η πρόσβαση των πελατών στην υπεραγορά επιτυγχάνεται από δύο σημεία πρόσβασης, ένα επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη η πρόσβαση της οποίας θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένα επί της οδού Νίκου Κρανιδιώτη (είτε μέσω του κυκλικού κόμβου του συγκροτήματος Δία είτε μέσω του κυκλικού κόμβου Mc Donalds).

Στην περιβάλλουσα περιοχή της υπεραγοράς υπάρχουν οικιστικές ζώνες Κα6 και Κα8 των Δήμων Έγκωμης και Στροβόλου, Ζώνες Εμπορικών και άλλων Κεντρικών Δραστηριοτήτων. Επίσης υπάρχουν και Ζώνες Δημόσιων Χρήσεων. H υπεραγορά Παπαντωνίου θα γειτνιάζει με εμπορικά καταστήματα, σχολές καράτε και μουσικής οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή, το Β δημοτικό σχολείο Έγκωμης και χημείο. Το συγκεκριμένο τεμάχιο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα εμπορικά αναπτυγμένη περιοχή και αυτό ήταν κάτι που προσμέτρησε υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής της εταιρίας, καθώς πρόκειται για δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας ο οποίος ενώνει κάποιες κοινότητες, από τις οποίες η υπεραγορά μπορεί εύκολα να αντλήσει πελάτες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X