ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΒΕΚ: Ιδιόμορφη η φετινή Black Friday

Παρά το ότι είχαν προετοιμαστεί για αυτή την ημέρα, εντούτοις δεν υπήρξε εκείνη η εμπορική κίνηση, ανέφερε ο κ. Στέφανος Κουρσάρης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η φετινή Black Friday ήταν ιδιόμορφη και δεν είχε την επιτυχία της Black Friday άλλων χρονών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης.

Ο κ. Κουρσάρης είπε ότι η σημερινή μέρα δεν ήταν αυτή που ανέμεναν οι καταστηματάρχες και οι επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι «παρά το ότι είχαν προετοιμαστεί για αυτή την ημέρα, εντούτοις δεν υπήρξε εκείνη η εμπορική κίνηση, εκτός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών».

Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή ημέρα του Black Friday έχει συμπέσει με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για νέα περιοριστικά μέτρα και πρόσθεσε ότι «η ψυχολογία του καταναλωτή και γενικά όλων μας είναι στο ναδίρ».

Αναφερόμενος σε άλλους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στη μειωμένη κίνηση, ο κ. Κουρσάρης είπε ότι αυτοί είναι «το γεγονός από τον περασμένο Απρίλιο, Μάιο, οι επιχειρήσεις είχαν προβεί σε μειώσεις των τιμών τους» και για αυτό το λόγο παρουσιάστηκε στο φετινό Black Friday το φαινόμενο οι εκπτώσεις να είναι της τάξης του 10-30%, ενώ σε άλλες χρονιές οι εκπτώσεις κυμαίνονταν μεταξύ 50%-70%.

Ανέφερε ότι άλλος παράγοντας είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας είναι κάτω από επιδόματα και με μειωμένα εισοδήματα και ο σκοπός και έγνοιας τους, όπως είπε, «είναι να εξασφαλίσουν τα είδη πρώτης ανάγκης και όχι να επικεντρωθούν στις συνήθεις καταναλωτικές συνήθειες τους που ξεκινούσαν από το Black Friday και συνεχίζονταν μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς».

Τέλος, ο κ. Κουρσάρης είπε ότι γύρω στο 25-30% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου γίνεται κατά την περίοδο του Δεκεμβρίου που δίδεται και ο 13ος μισθός και υπάρχει μια διαφορετική ψυχολογία στην ατμόσφαιρα, προσθέτοντας ότι φέτος σίγουρα θα παίξουν ρόλο και τα πρωτόκολλα και οι περιορισμοί που θα τεθούν σε ισχύ από το Υπουργείο Υγείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση