ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:41
 

Προς επέκταση και το Mall of Engomi

Οι σχεδιασμοί είναι υπό μελέτη ενώ οι όποιες εργασίες θα ξεκινήσουν το νωρίτερο μέσα στο 2019

Της Μαρίας Ηρακλέους

Με τις εργασίες επέκτασης του Mall of Cyprus να είναι σε εξέλιξη, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Atterbury Europe βρίσκεται ήδη σε σκέψεις για επέκταση και του Mall of Engomi. Στο πλαίσιο της επέκτασης θα προστεθούν νέα καταστήματα με τους αρχικούς σχεδιασμούς να προσανατολίζονται για προσθήκες στο χώρο της τεχνολογίας, τα αθλητικά είδη καθώς και περισσότερη ενίσχυση στον χώρο της μόδας. Αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται και στον τομέα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Οι όποιες εργασίες για την επέκταση του Mall δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2019, καθώς επί του παρόντος η διαδικασία είναι στο στάδιο μελέτης, ενώ εξετάζεται κατά πόσο για τις ανάγκες των νέων καταστημάτων θα αξιοποιηθεί υφιστάμενος χώρος του χώρου στάθμευσης, ή κατά πόσο θα χρειαστεί η προσθήκη νέων ορόφων. Του σχεδιασμού θα ακολουθήσει η διαδικασία αιτήσεων για άδεια επέκτασης και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για επαφές και συμφωνίες με τα καταστήματα και τα brands τα οποία θα προστεθούν στα υφιστάμενα (Debenhams, Σκλαβενίτης, Superhome Centre, Next, Ojo, Uber και Oviesse την καφετέρια Coffee and Μore και το Venue Cafe)

Τα νεά brands αναμένεται ότι θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε νεαρούς φοιτητές, target group το οποίο αποτελεί την μερίδα του λέοντος των πελατών του mall. Και αυτό λόγω της θέσης του, καθώς βρίσκεται μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στα οποία φοιτούν γύρω στους 10,000 φοιτητές. Συνολικά σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι το Mall of Cyprus επισκέπτονται κάθε χρόνο 1,6 εκατομμύρια πελάτες. Σημειώνεται ότι τα υφιστάμενα καταστήματα καλύπτουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Συνολικά ο υπόγειος και ισόγειος χώρος στάθμευσης έχει χωρητικότητα 500 αυτοκινήτων.

Σε ό, τι αφορά τα καταστήματα εξαρτάται από τα τετραγωνικά στα οποία θα καταλήξουν και στο πως θα χωρίσουν τους χώρους. Δεν υπάρχει ακόμα αυτό το στοιχείο. Η Αtterburry Europe στην οποία ανήκει το Mall of Cyprus και το The Mall of Engkomi, έχει το κομμάτι του development, και χειρίζεται τις διάφορες αναπτύξεις ανακαινίσεις κτλ όπως και την επέκταση του Mall of Cyprus. Οπότε το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας μελετά αυτό το θέμα. Αυτό το τμήμα το οποίο έχει άτομο στην Κύπρο σε μόνιμη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του έτους αναμένεται η επίσημη λειτουργία του Nicosia Mall το οποίο απευθύνεται στο ίδιο προφίλ καταναλωτή με το Mall of Engomi και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών των δήμων της Δυτικής Λευκωσίας, όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο. Ως εκ τούτου η αναβάθμιση στο Mall of Engomi θεωρείται αναγκαία στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Μάρτιο του ’19 το Mall of Cyprus

Εξάλλου από τον περασμένο χρόνο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του Mall of Cyprus στο πλαίσιο του οποίου θα προστεθούν 30 νέα καταστήματα, θα αυξηθούν οι χώροι στάθμευσης και επιχειρείται ολικό λίφτινγκ του χώρου εστίασης .

Τα έργα επέκτασης θα ολοκληρωθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2019, και θα επεκτείνουν τους χώρους του Mall κατά 6.000 τετραγωνικά μέτρα. Σημειώνεται ότι πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε ο υπόγειος χώρος στάθμευσης , ενώ το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρωθεί η καινούργιος χώρος στάθμευσης. Με την ολοκλήρωση του, τον Μάρτιο του 2019, αναμένεται ότι οι χώροι στάθμευσης θα αυξηθούν κατά 300 θέσεις σε μεσοπάτωμα και πρώτο όροφο.

Σε ό, τι αφορά τα νέα Brands τα οποία θα προστεθούν στο mall, η εταιρεία αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες. Ήδη έχουν ανακοινωθεί Marks and Spencer και Dorothy Perkins. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τα brands είναι εκτός από τοπικά, διεθνή και ευρωπαϊκά, εκ των οποίων κάποια δεν είχαν παρουσία μέχρι σήμερα στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X