ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα 10 δισ. ευρώ τα κέρδη της VW για το 2020

Σημειώθηκε όμως πτώση των πωλήσεων κατά 15%

Του Νικόλα Βωνιάτη

Τα λειτουργικά κέρδη του VW Group διαμορφώθηκαν στα 10 δισ. ευρώ το 2020, έναντι 19,3 δισ. ευρώ το 2019 σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η VW είναι η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που δημοσιοποίησε τα οικονομικά της στοιχεία όπως αυτά διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με την IHS Markit.

Τα φετινά κέρδη του Ομίλου ήταν διπλάσια από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές (4,8 δισ. ευρώ), με την VW να τονίζει πως οι επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου ήταν οι καλύτερες σε σχέση με το υπόλοιπο έτος και χάρης αυτών ανακτήθηκε ένα μέρος των απωλειών της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα που επικαλείται ανακοίνωση της εταιρείας, οι παραδόσεις στους πελάτες του Ομίλου συνέχισαν να ανακάμπτουν σημαντικά κατά την διαρκεια του 4ου τριμήνου και υπερέβησαν τις παραγγελίες του 3ου τριμήνου του 2020. Οι δημοσιευμένες καθαρές ταμειακές ροές (net cash flow) βρίσκονται επί του παρόντος στα 6 δισ. Ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, αφού τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 16 Μαρτίου.

Μετά την ανακοίνωση των κερδών, η μετοχή της Volkswagen έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών, καθώς σημείωσε αύξηση της τάξης του 4%, στα €169.10 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τις FT, ο Όμιλος αντιμετωπίζει μια πληθώρα προβλημάτων ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, με την γραμμή παραγωγής να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις σε εξαρτήματα, λόγω των αναταράξεων στο διεθνές εμπόριο.

Η Audi κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο της, κατά το 4ο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 500 εκατ. πωλήσεις. Σε ότι αφορά την Porsche, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν μόλις 3% κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ οι παραδόσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 2.000 σε σχέση με το 2019, παρά την παρούσα κατάσταση στην αγορά.

Στο σύνολο του ο Όμιλος κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις του κατά 15% σε σχέση με το 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Βωνιάτη

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση