ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Στη Melco το 19.99% της αυστραλιανής Crown Resorts Limited

O μεγαλομέτοχος των κυπριακών καζίνο απέκτησε 135,35 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας στην Αυστραλία

Newsroom K

Η εταιρεία Melco Resorts & Entertainment Limited (Melco κατέληξε σε συμφωνία με τη CHP Crown Holdings Pty Limited για την απόκτηση 135,35 εκατομμυρίων μετοχών στην Crown Resorts Limited με βάση την Αυστραλία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η απόκτηση των μετοχών θα γίνει μέσω θυγατρικής εταιρείας της Melco, έναντι 13.000 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή. Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό συμμετοχής 19,99% στην Crown Resorts Limited. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη στις 6 Ιουνίου 2019 και η δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Αν και η συναλλαγή δεν απαιτεί κανονιστική έγκριση, η Melco, ο Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Lawrence Ho, όπως και επιλεγμένα στελέχη της εταιρείας, θα υποβάλουν άμεσα αιτήσεις στις ρυθμιστικές αρχές τυχερών παιχνιδιών στη Βικτώρια, στη Δυτική Αυστραλία, στη Νέα Νότια Ουαλία και σε οποιαδήποτε άλλη σχετική Αρχή. Αφότου αποκτήσει τις απαιτούμενες ρυθμιστικές εγκρίσεις, η Melco σκοπεύει να επιδιώξει την εκπροσώπησή της στο διοικητικό συμβούλιο της Crown Resorts Limited. Επιπλέον, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, η Melco προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Crown Resorts Limited.

Σε δηλώσεις του ο κ. Lawrence Ho, χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας με τη CHP Crown Holdings Pty Limited και τόνισε τη σημασία της εν λόγω επένδυσης της Melco, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία εξαγοράς ενός στρατηγικής σημασίας ποσοστού μετοχών στην Crown Resorts Limited, η οποία θεωρείται κορυφαία σε όλη την Αυστραλία στον τομέα των πολυθεματικών θέρετρων, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας. Τα θέρετρα Crown στο Περθ και τη Μελβούρνη αποτελούν παγκοσμίου κλάσης προορισμούς ψυχαγωγίας και πιστεύω πως το Crown Sydneyθα αποτελέσειένα αρχιτεκτονικό πρότυπο για την πόλη, τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο, όπως συνέβη στην περίπτωση του “Morpheus”της Melco».

O κ. Ho επισήμανε παράλληλα πως, Melco και Crown μοιράζονται ένα παρόμοιο DNA σε σχέση με τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις τους. «Η Crown, όπως και η Melco, είναι κορυφαία στη δημιουργία νέων και συναρπαστικών εμπειριών πολυτέλειας και ψυχαγωγίας για τους πελάτεςτης, ενώ και οι δύο εταιρείες κατέχουν ηγετική θέση στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται, τόσο μέσω δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και μέσω της προώθησης του τουρισμού και ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας».

«Επιπρόσθετα, γνωρίζω προσωπικά τη διοίκηση της Crown Resorts Limited και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους με στόχο τηνπεραιτέρω ενίσχυση τόσο της απόδοσης και τηςανάπτυξηςτης Crown στην Αυστραλία, όσο και της ελκυστικότητας των εγκαταστάσεώντης γιατους διεθνείς πελάτες» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X