ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Στη «Μυτιληναίος» η κατασκευή του Θριασίου

Tο έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή του πρώτου πάρκου logistics στην Ελλάδα.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ολοκληρώθηκε και ως προς το τυπικό της σκέλος η σύμβαση για την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, έργο αξίας 109 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιήσει η «Μυτιληναίος Α.Ε.»

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της τελευταίας και της κοινοπραξίας ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ - Goldair, η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση της έκτασης της ΓΑΙΑΟΣΕ για τα επόμενα 60 χρόνια. Οπως ανακοίνωσε χθες η «Μυτιληναίος», το έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή του πρώτου πάρκου logistics στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη αποθηκών και υποστηρικτικών κτιρίων συνολικής επιφάνειας 235.000 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφάνειας 588 στρεμμάτων.

Παράλληλα με τις κατασκευές των κτιριακών εγκαταστάσεων, θα κατασκευαστεί οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο εντός του πάρκου, με σκοπό τη δυνατότητα ανεφοδιασμού των αποθηκών, με συνδυασμό μεταφορικών μέσων. Υπενθυμίζεται ότι η «Μυτιληναίος» επελέγη έναντι της εταιρείας ΑΡΧΙΚΟΝ, που είχε προτιμηθεί αρχικά, χωρίς τελικά να προκύψει οριστική συμφωνία.

Βάσει του σχετικού σχεδιασμού, προβλέπεται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 για φορτηγά. Το έργο επιμερίζεται σε δύο φάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευαστική περίοδος μειώθηκε από τα 10 χρόνια, που ήταν αρχικά, σε έξι χρόνια, λόγω και των καθυστερήσεων στην έναρξη υλοποίησης των εργασιών. Η πρώτη φάση του έργου είναι κόστους 60 εκατ. ευρώ και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια από την έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης, που τοποθετείται χρονικά εντός του πρώτου τριμήνου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω φάσης, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη του 50% των κτιρίων, ήτοι περίπου 120.000 τ.μ. Η δεύτερη φάση του έργου, με την οποία και θα ολοκληρωθεί, προβλέπει την ανάπτυξη των υπολοίπων κτισμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί την ανάπτυξη και του όμορου οικοπέδου των 1.650 στρεμμάτων. Η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του Θριασίου Πεδίου ύστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X