ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Ελληνικής γίνονται κεφάλαια

Ενέκρινε η ΕΚΤ την συμπερίληψή τους συμπεριλαμβανομένης και της αρνητικής υπεραξίας

Newsroom K

Στο 18% και στο 20% αντίστοιχα θα ανέλθουν Κεφάλαια Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας της Ελληνικής Τράπεζας ύστερα από την αύξηση κεφαλαίου εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, ανακοίνωσε η τράπεζα η οποία έλαβε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη συμπερίληψη των κερδών του τρίτου τριμήνου του 2018 στα κεφάλαια της.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική ενημερώνει ότι η ΕΚΤ ενέκρινε τη συμπερίληψη των κερδών του τρίτου τριμήνου 2018, συμπεριλαμβανομένης και της αρνητικής υπεραξίας, στα Κεφάλαια Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1), που προέκυψαν από την απόκτηση του εξυπηρετούμενου τμήματος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, η ΕΚΤ ενέκρινε την συμπερίληψη κερδών ύψους €259,6 εκατ. στον δείκτη κεφαλαίων CET1, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Σημαντικό μέρος των προαναφερθέντων κερδών σχετίζεται με την αρνητική υπεραξία που προέκυψε από την απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αναφέρει η Ελληνική.

Ως αποτέλεσμα, το κεφάλαιο CET1 με μεταβατικές διατάξεις αυξήθηκε σε €726,1 εκατ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, σε σύγκριση με €484,7 εκατ. που ήταν στις 30 Ιουνίου 2018.

Παράλληλα δόθηκε άδεια για τροποποίηση του υπολογισμού του δείκτη λειτουργικού κινδύνου για τον καθορισμό των απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον αυξημένο λειτουργικό κίνδυνο της ενοποιημένης οντότητας. Ως αποτέλεσμα, τα συνολικά Σταθμισμένα Περιουσιακά Στοιχεία στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 αυξήθηκαν κατά €110,4 εκατ. σε €4.930,6 εκατ., σε σύγκριση με το ενδεικτικό ποσό ύψους €4.820,2 εκατ.

Ως εκ τούτου, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

 

Τέλος, η Ελληνική τονίζει πως λαμβάνοντας υπόψη την εξασφαλισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. (που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019), ο ενδεικτικός Δείκτης CET1 και Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου εκτιμώνται σε 17,77% και 20,40%, αντίστοιχα, με ημερομηνία αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου 2018 και υπόκεινται στις σχετικές εποπτικές εγκρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X