ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:08
 

Τα σενάρια για την κρατική έκθεση

Στο τραπέζι η δημιουργία κέντρου έρευνας και καινοτομίας, αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε αναζήτηση χώρων για δημιουργία κέντρων καινοτομίας και έρευνας προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, ενώ ήδη στις συζητήσεις βρίσκεται και το σενάριο αξιοποίησης του χώρου της κρατικής έκθεσης.

Θετικά προσμετράται το γεγονός ότι ο χώρος της έκθεσης βρίσκεται εντός της δυτικής Λευκωσίας, περιοχή στην οποία διαμένουν περίπου δώδεκα χιλιάδες φοιτητές και μεγάλος αριθμός ερευνητών εφόσον φοιτούν στα δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε υπάρχει ήδη η πρώτη ύλη για δημιουργία του ερευνητικού κέντρου, που είναι οι ερευνητές. Είναι πιο εύκολο λοιπόν να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Τα σενάρια

Στην Δυτική Λευκωσία λειτουργούν δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια και μένουν 12 χιλιάδες φοιτητές

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η πρόταση θα αφορά την αξιοποίηση όλης της έκτασης της κρατικής έκθεσης, με την πρόνοια να αξιοποιείται μικρός χώρος στο ανατολικό τμήμα των εγκαταστάσεων ως εκθεσιακός χώρος. Δεύτερο σενάριο είναι το κράτος να παραχωρήσει ως ελάχιστη επένδυση, ένα ποσό για τον χώρο, και το υπόλοιπο ποσό να το συμπληρώσει ο ιδιώτης επενδυτής. Ένα τρίτο σενάριο, είναι το κράτος να αναβαθμίσει τις υποδομές, να εντοπίσει ένα αριθμό ενδιαφερόμενων εταιρειών και να προχωρήσει στην ενοικίαση τους. Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου καλύπτουν συνολική έκταση 32.720 τ.μ εσωτερικού και ανοιχτού εκθεσιακού χώρου. Όλα αυτά πάντα στην περίπτωση που επικρατήσει η επιλογή για δημιουργία κέντρου καινοτομίας στον χώρο.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων αναμένεται να υπάρξει περί τα τέλη Αυγούστου. Η όποια απόφαση θα πρέπει να εξασφαλίσει την σύμφωνο γνώμη και του υπουργικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X