ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
 

Τέλος του 2019 το METRO AEBE στη Λεμεσό

Στα 9 εκατ., ευρώ η επένδυση της εταιρείας, πρόκειται για την πρώτη εκτός ελληνικών συνόρων.

Newsroom K

Περί τα τέλη του 2019 αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο κατάστημα χονδρικής της Metro AEBE στη Λεμεσό. Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι το επενδυτικό πλάνο για το 2019 θα ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά η METRO AEBE αναμένεται να ανοίξει οκτώ νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο πλάνο της περιλαμβάνονται οι ανακαινίνεις για καταστήματα του αρχικού δικτύου My Market και των Κέντρων Διανομής.

Στην περίπτωση της Κύπρου, η επένδυση, ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ, αποτελεί σταθμό τόσο για τη Metro, καθώς είναι η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός ελληνικών συνόρων, όσο και για την Κύπρο, όπου δεν υπάρχει ακόμα κατάστημα της κατηγορίας Cash & Carry.

Τα χαρακτηριστικά του καταστήματος

Η ιστορία της επένδυσης στην Κύπρο αρχίζει πριν από οκτώ χρόνια, όταν η Metro προχώρησε στην αγορά του σχετικού οικοπέδου που χωροθετείται στην συμβολή των οδών Μισιαούλη-Καβάζογλου και Κωχ στη Λεμεσό. Ο χώρος πώλησης θα είναι περίπου 3.000 τ.μ., ενώ οι συνολικές κτιριακές εγκαταστάσεις θα ξεπερνούν τις 11.000 τ.μ. Αναλόγως των επιδόσεων αυτού του πρώτου καταστήματος, η Metro θεωρεί ότι στην κυπριακή αγορά δυνητικά μπορούν να δημιουργηθούν άλλα τρία Cash & Carry.

Πρόκειται πάντως για το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης στην Κύπρο, ένα κατάστημα δηλαδή το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του μεσάζοντα για να εξυπηρετεί επαγγελματίες, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ περίπτερα και μπακάλικα, μέσω της πώλησης μεγαλύτερων και περισσότερων συσκευασιών σε χαμηλές τιμές.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται από την εταιρία είναι ότι το κατάστημα στην Κύπρο δεν θα διατηρήσει την επωνυμία METRO AEBE, λόγω της λειτουργίας της υπεραγοράς ΜΕΤΡΟ στο νησί, κάτι που ενδεχομένως να προκαλούσε σύγχυση στους καταναλωτές και στα συμφέροντα των δύο εταιριών. Η διεύθυνση της εταιρίας επιφυλάσσεται να ανακοινώσει τη νέα επωνυμία στο προσεχές διάστημα και κατά πάσα πιθανότητα μετά την έναρξη των εργασιών.

Σημειώνεται ότι από το 2016 μέχρι το 2018 η Metro AEBE εγκαινίασε 18 νέα καταστήματα, 15 My market και τρία Metro Cash & Carry. Το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Metro έφτασαν το 1,2 δισ. ευρώ με αύξηση περίπου 1,5% συγκριτικά με το 2017.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X