ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπεραγορές: Ανοίγουν κατά βούληση την Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν κανονικά όπως προνοεί η ακυρωθείσα νομοθεσία για την Αργία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σύνδεσμος Υπεραγορών

Newsroom K

Έκκληση στην Υπουργό Εργασίας απευθύνει ο σύνδεσμος Υπεραγορών, ώστε να ανακαλέσει την απόφαση της για κλείσιμο των καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο που φέτος θα συμπέσει με την αργία της Πρωτομαγιάς. Σε απόφαση του ΔΣ αναφέρει ότι τα μέλη του έχουν δικαίωμα να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν κανονικά όπως προνοεί η ακυρωθείσα νομοθεσία για την Αργία (δηλαδή κάθε μια ώρα εργασίας αμείβεται με δύο ώρες 1:2).

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που συνεδρίασε στις 14.04.2021 απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση προς την Υπουργό Εργασίας, όπως ανακαλέσει έστω και την ύστατη την απόφαση της για κλείσιμο των καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο 01.05.2021.

Το Δημόσιο Συμφέρον, ο σεβασμός, η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών-πολιτών χωρίς να συνωστίζονται σε ατέλειωτες ουρές, αναμένοντας τη σειρά τους για να κάνουν τις αγορές τους για το Πασχαλινό τραπέζι, επιβάλλουν τη λειτουργία των καταστημάτων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερα φέτος που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με τη Πανδημία και τις επιπτώσεις της που επηρεάζουν όλους. Ήδη οι πολίτες είναι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι και το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι επιπλέον ταλαιπωρία. Ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα απαιτεί τη λειτουργία των καταστημάτων, όπως και οι ίδιοι οι καταναλωτές. Είναι τουλάχιστον άκομψον και άτοπο να εγείρονται τέτοιου είδους ζητήματα, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο από τους αρμοδίους οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κείμενη νομοθεσία ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα και είναι ανενεργή, αφού έχει κριθεί αντισυνταγματική εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η διγλωσσία που το μόνο που προσφέρει είναι αναστάτωση και σύγχυση στην αγορά. Επιτέλους ας αναλάβουν την ευθύνη και την πρωτοβουλία για να διορθωθεί αυτή η εκκρεμότητα παρά να αναλώνονται σε δηλώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Τελειώνοντας το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΥΠΕ αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα και τη βούληση των Μελών του για τη λειτουργία των καταστημάτων τους, για τη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περίπτωση που η απόφαση δεν ανακληθεί. Όσες Υπεραγορές αποφασίσουν να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο 01.05.2021 οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν κανονικά όπως προνοεί η ακυρωθείσα νομοθεσία για την Αργία (δηλαδή κάθε μια ώρα εργασίας αμείβεται με δύο ώρες 1:2).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση