ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:43
 

Με άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την πρώτη συνεδρία της εβδομάδας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 71,03 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,12%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 71,03 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,12%.

Άνοδο κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σε ποσοστό 1,21%, κλείνοντας στις 42,72 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €560.434.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,89% , οι Επενδυτικές σε ποσοστό 1,73% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,34%, ενώ ζημιές παρουσίασε οριακά η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,03%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €496.536 (άνοδος 1,03% - τιμή κλεισίματος €1,378). Ακολούθησαν οι μετοχές της Atlantic Insurance με €15.960 (χωρίς μεταβολή- τιμή κλεισίματος €1,40), της Δήμητρα Επενδυτικής με €7.803 (άνοδος 1,85% - τιμή κλεισίματος €0,55), της Ελληνικής Τράπεζας με €6.964 (άνοδος 2,62% - τιμή κλεισίματος €0,94) και της Tsokkos Hotels με €6.395 (άνοδος 1,48% - τιμή κλεισίματος €0,137).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 3 πτωτικά και 6 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 135.

Εξάλλου, ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση νέου εντύπου, καθώς και στην τροποποίηση του υφιστάμενου εντύπου για ανανέωση κωδικού LEI (Legal Entity Identifier).

Το νέο έντυπο (Annex 1), προσθέτει, θα συμπληρώνεται από αιτητές που δεν θα έχουν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων σε σχέση με την αρχική τους αίτηση για απόκτηση κωδικού LEI, είτε ή από την τελευταία φορά ανανέωσης του κωδικού LEI.

Επιπλέον, το ΧΑΚ έχει προβεί σε διαφοροποίηση του υφιστάμενου εντύπου για ανανέωση κωδικού LEI. Το έντυπο αυτό (Annex 2), θα συμπληρώνεται στις περιπτώσεις όπου υπήρξε αλλαγή στοιχείων του αιτητή από την αρχική έκδοση LEI ή από την τελευταία φορά ανανέωσης κωδικού LEI.(π.χ αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, αλλαγή Διεύθυνσης αιτητή).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΧΑΚ τα πιο πάνω έντυπα, βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του στο σύνδεσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X