ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διάλογος αλλά και διαφωνίες συντεχνιών - ΔΣ της Cyta

Επί τάπητος όλα τα καυτά θέματα που άπτονται της αποκρατικοποίησης του οργανισμού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση συντεχνιών με το διοικητικό συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού στην οποία τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που προτάσσουν οι εργαζόμενοι. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» να ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου διάλογο πάνω στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για εκσυγχρονισμό του οργανισμού. Βασικός άξονας των προτάσεων η ενδυνάμωση της αξίας του οργανισμού.

Στην συζήτηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της cyta πολύ δύσκολα θα περάσει από την παρούσα βουλή. Η εκτίμηση που επικρατεί είναι το νομοσχέδιο θα πάει στην Ολομέλεια μετά τις βουλευτικές εκλογές. Οι συντεχνίες εμφανίσθηκαν αντίθετες να δοθεί συμπληρωματικό μέρισμα 11 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση για το 2014. Τουναντίον ζήτησαν από το συμβούλιο να απαιτήσει την καταβολή ενός ποσό 20 εκατ. ευρώ που οφείλουν τα κρατικά ταμεία στην cyta από υπηρεσίες που προσφέρει σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες ο ημικρατικός οργανισμός.

Επίσης ζητήθηκε όπως το συμβούλιο να μην καταβάλει ένα ποσό 11 εκατ. ευρώ στο φόρο εισοδήματος προς φορολόγηση των εισφορών του Ταμείου Υγείας και Ευημερίας για το έτος 2008. Συζητήθηκε εκτενώς η προσπάθεια αποτίμησης της αξίας του οργανισμού με τις συντεχνίες να εφιστούν την προσοχή στην ηγετική ομάδα ούτως ώστε να μην χάσει ο οργανισμός από την αξία του. Το διοικητικό συμβούλιο πληροφόρησε τους συντεχνιακούς ότι σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του 5ετούς επιχειρησιακού σχεδίου της cyta. Στην συνάντηση οι συντεχνίες ζήτησαν και πήραν ενημέρωση και για την θυγατρική στην Ελλάδα. Η εικόνα για την cyta Hellas όπως ειπώθηκε   θα είναι ξεκάθαρη μετά την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου. Τότε και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X