ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ανοίγει ο δρόμος για επιχειρηματικές συνεργασίες στην ενέργεια»

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας χαιρετίζει τις αποφάσεις για την ενέργεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας χαιρετίζει τις αποφάσεις που λήφθησαν για την ενέργεια, στα πλαίσια της τριμερούς συνόδου Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, που έγινε στη Λευκωσία.

«Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τόσο για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κύπρο και το Ισραήλ, μέσω Ελλάδας, στην Ευρώπη όσο και για τη δημιουργία διασυνδεδεμένου υποθαλάσσιου καλωδίου για σύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, είναι από κάθε άποψη πολύ σημαντικές, τόσο για εθνικούς όσο και οικονομικούς λόγους», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Σε μια περίοδο, όπου οι περιφερειακές συνεργασίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των οικονομιών, Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι οι αποφάσεις της τριμερούς «ενισχύουν το οικονομικό περιβάλλον μεταξύ των τριών χωρών και διανοίγουν νέες προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες».

Ταυτόχρονα, επειδή οι αποφάσεις αυτές αφορούν το πολυσήμαντο θέμα της ενέργειας, «πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες τόσο για αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, όσο και για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των τρίτων χωρών», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας, που προωθεί την οικονομική συνεργασία και τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, θεωρεί ταυτόχρονα ότι με τις αποφάσεις αυτές διανοίγεται ο δρόμος για σωστή και ασφαλή αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Κυπριακής ΑΟΖ.

«Αναμένοντας την υλοποίηση των διακηρύξεων της τριμερούς συνόδου της Λευκωσίας, συγχαίρουμε τους τρεις ηγέτες για το πνεύμα συνεργασίας και το όραμα τους για κοινή αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της περιοχής μας», σημειώνει καταληκτικά ο Σύνδεσμος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση