ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Χατζηγιάννης: Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα του παρελθόντος

«Σημαντική πρόοδος σε όλους τους επιχειρησιακούς στόχους που έθεσε ο Συνεργατισμός»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όλες οι υποθέσεις που διερευνά η Αστυνομία αφορούν σε παλιές περιπτώσεις, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί «να επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος».

O υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου αναφέρθηκε σε παλιές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στον Συνεργατισμό, οι οποίες ερευνώνται και όπου προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες καταγγέλλονται από τη νέα διοίκηση στην Αστυνομία. Αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που λαμβάνονται από πλευράς Συνεργατισμού, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν τερματιστεί.

Με αφορμή τα πιο πάνω και τα σημερινά σχετικά δημοσιεύματα, ο γενικός διευθυντής της ΣΚΤ Νικόλας Χατζηγιάννης επανέλαβε ότι όλες οι υποθέσεις που διερευνά η Αστυνομία αφορούν σε παλιές περιπτώσεις, τις οποίες ο Συνεργατισμός ερεύνησε, ανέδειξε και προέβη στις σχετικές καταγγελίες. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβούν ξανά στον Συνεργατισμό παρόμοια φαινόμενα».

Ο Συνεργατισμός, υπό τη νέα του δομή, αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης, έχει λάβει πρόσφατα τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόοδο που έχει σημειώσει στα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και οργάνωσης. «Επιπλέον, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο Συνεργατισμός αποτελεί σήμερα το πλέον εποπτευόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Κύπρο, καθώς υπόκειται σε πολυεπίπεδη εποπτεία, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διασφαλίζει ότι εφαρμόζονται οι διεθνώς βέλτιστες τραπεζικές πρακτικές».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε, επίσης, χθες ότι υπάρχει πρόοδος σε όλους τους επιχειρησιακούς στόχους στον Συνεργατισμό, ακόμη και στο θέμα του ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν γίνει το 2013-14 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όταν εγκρίθηκε η κρατική ενίσχυση.

 
Είναι γεγονός, αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Συνεργατισμού, ότι ο Συνεργατισμός, πέραν του πρωταγωνιστικού ρόλου που συνεχίζει να διαδραματίζει στα τραπεζικά δεδομένα της χώρας μας, ο οποίος επιβεβαιώθηκε με τις δραστικές μειώσεις επιτοκίων που πρώτος εφάρμοσε, καταγράφει πολύ υψηλές επιδόσεις στις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων. «Οι συνολικές ρυθμίσεις εντός του 2015 ξεπέρασαν τον στόχο του €1 δισ. που είχαμε θέσει, διατηρώντας το ποσοστό θεραπείας στο πολύ υψηλό 78%».

Ο κ. Χατζηγιάννης τονίζει ότι «ο Συνεργατισμός με το μέγεθος και τη σημασία του αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, συμβάλλοντας στην επανάκαμψη της εμπιστοσύνης του κοινού μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών και προωθώντας μεσοπρόθεσμους ισορροπημένους σχεδιασμούς.

«Τα σημαντικά επιτεύγματα του Συνεργατισμού, η στήριξη και η εμπιστοσύνη με την οποία εξακολουθούν να τον περιβάλλουν τα μέλη και οι πελάτες του παγκύπρια του δίνουν ώθηση να συνεχίσει δυναμικά το έργο του εκσυγχρονισμού, στηριζόμενος στις ίδιες αξίες που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του λαού μας» ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χατζηγιάννης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση