ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση πέραν του 20% για τον τουρισμό τον Δεκέμβριο του 2015

Τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν στα 52,6 εκατ. ευρώ

ΚΥΠΕ

Τα θετικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία για τις τουριστικές αφίξεις σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΤ, σημειώνοντας ότι αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ενόψει και των δυσκολιών που παρουσίασε ο τομέας και πως δεικνύουν ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

«Σε συνέχεια των εξαιρετικών αποτελεσμάτων στις τουριστικές αφίξεις που σημειώθηκαν το 2015, πολύ ικανοποιητικά έκλεισε η χρονιά και από πλευράς τουριστικών εσόδων, αφού ο Δεκέμβριος 2015 σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση, ενώ και για ολόκληρο το 2015 σημειώθηκε σημαντική αύξηση», αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα τουριστικά έσοδα για τον Δεκέμβριο 2015 ανήλθαν στα €52,6 εκ. και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου που έφτασαν τα €43,7 εκ κατέγραψαν μεγάλη αύξηση της τάξης του 20,4%».

Αναφορά κάνει και στο σύνολο των τουριστικών εσόδων του 2015 (Ιανουάριος 2015 – Δεκέμβριος 2015) τα οποία «έφτασαν τα €2,112 δις σε σύγκριση με €2,034 δις που ήταν τα συνολικά τουριστικά έσοδα του 2014 σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 4,4%».

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, «τα αποτελέσματα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερα ενόψει και των δυσκολιών που παρουσίασε ο τουριστικός τομέας το 2015 σε σχέση με την αγορά της Ρωσίας με τις συνεχείς σημαντικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις».

Τα αποτελέσματα, σημειώνεται, «δεικνύουν εκ νέου ότι ο τουριστικός τομέας βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
Ο ΚΟΤ εκφράζει «την πεποίθηση ότι, με συνεχή προσπάθεια και στενή συνεργασία μεταξύ όλων των τουριστικών εταίρων μπορούν να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σε μια κρίσιμη περίοδο για την κυπριακή οικονομία».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση