ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι επτά τελευταίες μέρες του μνημονίου

Σε μια εβδομάδα με την άφιξη Ντομπρόβσκις, η αποτίμηση του κυπριακού προγράμματος

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η εβδομάδα που διανύουμε είναι η τελευταία με την Κύπρο σε πρόγραμμα, βάσει και των όσων δήλωσε σήμερα ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης. «Την ερχόμενη Πέμπτη για αυτόν τον σκοπό, θα είναι στην Κύπρο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Ευρωζώνης, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, για να προβούμε σε μια συνολική αποτίμηση της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Πρόσθεσε δε, δίνοντας και τον τόνο της εξόδου πως «την ερχόμενη Δευτέρα, σε μια εβδομάδα από σήμερα, είναι προγραμματισμένο το Eurogroup του Μάρτη, εις το οποίο θα υπάρξει και επίσημα η κατάληξη. Ως Υπουργοί Οικονομικών ετοιμαζόμαστε για μια λεπτομερή παρουσίαση και του τι έχουμε πράξει και της μακράς λίστας των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών. Θα γίνει δηλαδή αναφορά και στις επιδόσεις και τα αποτελέσματα επίσης», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. 

Για μείωση θητείας

Ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στο Τρίτο, ανέφερε και το σχέδιο για τη μείωση της θητείας στην ΕΦ, θέμα που απασχολεί και με την οικονομική του πτυχή, μεταξύ άλλων. Όπως είπε, «με την πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών, θα υπάρξει άμεση δημοσιονομική επιβάρυνση, από την άλλη, πρόσθεσε, θα υπάρξει γενικότερο οικονομικό όφελος».

Πρόσθεσε δε, πως δουλειά της κυβέρνησης είναι να ιεραρχεί τις ανάγκες και πως δεν υπάρχει αντίφαση στην απόφαση για δημιουργία επαγγελματικού στρατού με τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X