ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προ των πυλών η μεταρρύθμιση του δημοσίου

Πρώτη συζήτηση νομοσχεδίων με την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων στο επίκεντρο

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ξεκίνησε η συζήτηση των νομοσχεδίων που αφορούν την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Ο λόγος για τα νομοσχέδια που διέπουν τις αποσπάσεις των υπαλλήλων, όπως επίσης και τις προαγωγές σε θέσεις ανέλιξης υπό αξιολόγηση.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και αισιόδοξος, διότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πολύ σημαντικά νομοσχέδια που προλαβαίνουν να συζητηθούν πριν τη διάλυση της Βουλής – εξέλιξη που δεν περίμενε.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια για την κινητικότητα των υπαλλήλων και των προαγωγών, τόνισε ότι με αυτά κατοχυρώνεται η αξιοκρατία. «Χρειαζόμαστε αυτό το εργαλείο μετακίνησης του προσωπικού έτσι ώστε να στελεχώσουμε οργανισμούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι οι ανάγκες των οργανισμών αλλάζουν και εκ του αποτελέσματος η στελέχωση ενός, από προσωπικό άλλου, όχι μόνο είναι αναγκαία, αλλά πρέπει να είναι και επιτυχής. Πρόσθετα ανέφερε ότι το δημόσιο έχει πόρους που πρέπει να αξιοποιήσει βέλτιστα, με σοβαρή διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία βάσει της οποίας θα προκηρύσσεται ενδιαφέρον βάσει των αναγκών και ο υπάλληλος θα μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Η σωστή διαχείριση ανθρωπίνων πόρων είναι συνάμα σεβασμός στους φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι πληρώνουν το δημόσιο προσωπικό, κατέληξε.

Εν μέσω δηλώσεων, ο κ. Πετρίδης εξήγησε ότι δεν υπάρχουν κίνητρα για το υφιστάμενο νομοσχέδιο της κινητικότητας, αλλά η μετακίνηση του δημόσιου υπαλλήλου θα είναι στη βάση των επιθυμιών του και η γνώμη του θα λαμβάνεται υπόψη. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι η ανέλιξη των εργαζομένων δεν θα σταματήσει και δεν πρέπει να τίθεται κανένας αρνητισμός επί του ζητήματος. Πυρήνας της κινητικότητας του δημόσιου υπαλλήλου, θα είναι οι εκάστοτε ανάγκες του άλλου οργανισμού, ο πλεονασμός του πρώτου, ή και ο συνδυασμός των δύο.
Ερωτηθείς για το πότε μπορεί να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο της κινητικότητας, υπογράμμισε ότι μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά την ψήφισή του. Ως «επιβλέπουσα αρχή» θα καθοριστεί η ΕΔΥ και για την κινητικότητα εκτός των προαγωγών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας Γιώργος Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οι νομοτεχνικές λεπτομέρειες του νομοσχεδίου θα πρέπει να εξεταστούν και χρήζουν αλλαγών, αλλά συμφωνεί με την προώθηση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Όσον αφορά τις αποσπάσεις, δεν θα αφορούν ολόκληρους οργανισμούς. Θα μεταφέρονται τμήματα ή θα γίνεται σύμπτυξη με άλλα για τον ίδιο σκοπό, αναλόγως πάντα των αναγκών. Ο κ. Πετρίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έπειτα από αντιδράσεις των μελών, γνωστοποίησε ότι η μετακίνηση των δημόσιων υπαλλήλων από διάφορες θέσεις σε άλλες, είναι μια πάγια τεχνική που εφαρμόζουν άλλες χώρες και επιβραβεύεται αυτή η μεταφορά των υπαλλήλων.
Η κινητικότητα των υπαλλήλων (απόσπαση), είναι για να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά το προσωπικό το οποίο πλεονάζει σε κάποιους τομείς, ή από την άλλη αν κάποιο τμήμα είναι υποστελεχωμένο και χρειάζεται στελέχωση για να λειτουργεί ορθά.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Ηλίας φάνηκε θετικός διότι, όπως υπογράμμισε, θα είναι σημαντικό εργαλείο αξιοποίησης στους εργοδότες για το εργατικό δυναμικό.

Συμφωνεί η ΠΑΣΥΔΥ

Θετικός με το νομοσχέδιο των αποσπάσεων ήταν και ο Γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, αναφέροντας για το θέμα των αποσπάσεων, ότι έχει συζητηθεί διεξοδικά με την Υπηρεσία Προσωπικού και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής . Ως ΠΑΣΥΔΥ ο κ. Χατζηπέτρου ξεκαθάρισε ότι συμφωνούν με την υφιστάμενη νομοθεσία, εν αντιθέσει με τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ όσον αφορά τον χαρακτήρα των αποσπάσεων.

Για πάταξη του νόμου που ισχύει σήμερα με τα εν λόγω νομοσχέδια έκανε λόγο ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω. Χαρακτήρισε στρεβλωτικό το νόμο που υπάρχει σήμερα, διότι όπως σημείωσε, οι προαγωγές στηρίζονται μόνο στην αρχαιότητα του υπαλλήλου. Πρόσθετα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα για τους υπαλλήλους να ενταχθούν σε μισθολογική κλίμακα Α13.

Για να έχουν όμως οι υποψήφιοι την ευκαιρία -να σημειώσουμε ότι είναι μια ιδιαίτερη υψηλή μισθολογική κλίμακα - θα δίνουν ένα είδος αξιολόγησης - τεστ. Στις θέσεις προαγωγής της μισθολογικής κλίμακας Α13 θα έχουν τη δυνατότητα πλέον και εργαζόμενοι άλλων τμημάτων του δημοσίου.
Όσοι θα βρίσκονται ήδη στην Α13, θα υπόκεινται σε τεστ ικανοτήτων μία φορά το χρόνο, ενώ κάθε 3 χρόνια θα υπόκεινται σε 2 τεστ ένα εκ των οποίων θα είναι πολύ κοντά σε test IQ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X