ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία

Ο ΟΠΕΚ προειδοποίησε για τη συνέχιση της χαμηλής ζήτησης

ΚΥΠΕ

Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, καθώς ο ΟΠΕΚ προειδοποίησε για τη συνέχιση της χαμηλής ζήτησης πετρελαίου, ενώ η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συμφωνία "χαλαρών δεσμεύσεων" στη διεθνή διάσκεψη για το πετρέλαιο, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στη Ντόχα του Κατάρ.

Από την άλλη μεριά, η Goldman Sachs παρατηρεί ότι η οικονομική ρευστότητα από την παραγωγή πετρελαίου "κρατάει ζωντανές" τις εταιρείες που παράγουν πετρέλαιο από σχιστόλιθους στις ΗΠΑ, καθώς έχουν προσαρμοστεί στα χαμηλά επίπεδα των διεθνών τιμών.

Οι τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 43,66 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά μισό δολάριο ή 1% σε σύγκριση με το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψαν, επίσης, μείωση κατά 1% στα 41,60 δολάρια το βαρέλι.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Υπουργός Πετρελαίου Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε, στη διάρκεια ενημέρωσης, ότι μια συμφωνία γύρω από τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου θα έχει χαλαρό χαρακτήρα.

"Η συμφωνία δε θα είναι δεσμευτική για λεπτομερή εφαρμογή. Θα είναι περισσότερο μια συμφωνία μεταξύ κυρίων," δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους παρευρισκόμενους στην ενημέρωση, παραφράζοντας τα λεγόμενα του Νόβακ.

Στο μεταξύ, ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία αναφορά του, εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου θ` αυξηθεί κατά 1,20 εκ. βαρέλια ημερησίως το 2016. Στην πρόβλεψη αυτή, η εκτίμηση για το επίπεδο της ζήτησης είναι μειωμένη κατά 50,000 βαρέλια ημερησίως, σε σύγκριση με προγενέστερη πρόβλεψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση