ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεργατισμός: Αναδιαρθρώσεις €324 εκατ. το α' τρίμηνο

Μείωση στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών της τάξης των €280 εκατ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με πολύ καλούς ρυθμούς προχώρησαν και κατά τους πρώτους μήνες του 2016 οι αναδιαρθρώσεις δανείων στον Συνεργατισμό, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλας Χατζηγιάννης, ανακοινώνοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους υλοποιήθηκαν 2.680 νέες αναδιαρθρώσεις, συνολικού ποσού €324 εκατομμυρίων, με το ποσοστό ίασης να εξακολουθεί να παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 80%.

Ανακοίνωσε επίσης ότι καταγράφεται μείωση κατά €280 εκατ. στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, γεγονός που μείωσε για πρώτη φορά τον δείκτη κάτω από το 50%.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Συνεργατισμός συνεχίζει και φέτος τη δυναμική και ανοδική πορεία που χάραξε το 2015 στο θέμα των αναδιαρθρώσεων δανείων, ενώ προχωρούμε, όπως υπογράμμισε, «στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχουμε θέσει για αναδιαρθρώσεις πέραν του €1 δισεκατομμυρίου το 2016».

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ τόνισε ότι «η μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια που έχει αναληφθεί το τελευταίο διάστημα στον Συνεργατισμό έχει φέρει αποτελέσματα», καθώς το πρώτο τρίμηνο «καταγράφουμε μείωση στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών της τάξης των €280 εκατ.», μειώνοντας για πρώτη φορά τον δείκτη κάτω από το 50%.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X