ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διασφαλισμένες όλες οι συντάξεις

Το ΤΚΑ έχει καταστεί βιώσιμο και ασφαλές, είπε η Ζ. Αιμιλιανίδου

ΚΥΠΕ

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, επανέλαβε σήμερα ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει καταστεί βιώσιμο και ασφαλές, για να σημειώσει ότι βάσει της νομοθεσίας, όπως ισχύει σήμερα, ουσιαστικά διασφαλίζονται οι συντάξεις όλων των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της εκδήλωσης της ΣΕΚ «Άναμμα Λαμπάδας», για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και
επαγγελματικών ασθενειών, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι η αναλογιστική μελέτη , η οποία έχει διενεργηθεί, έχει καταδείξει ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο και ασφαλές πέραν του 2080, προσθέτοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εγγυάται τις συντάξεις όλων των εργαζομένων, άρα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όπως φαίνεται δεν θα γίνουν ούτε αποκοπές, η Υπουργός Εργασίας είπε: “Ναι ακριβώς. Αυτό έχει καταδείξει η μελέτη ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών, οποιεσδήποτε αποκοπές, εφόσον είναι βιώσιμο μέχρι το 2080”.

Σε ερώτηση ποια είναι η παράμετρος, που έχει διαφοροποιήσει την εικόνα που είχαμε στην Κύπρο ότι το ΤΚΑ δεν είναι και πολύ βιώσιμο, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως “δεν έχει διαφοροποιηθεί στην πραγματικότητα, γιατί και το 2013 η αναλογιστική μελέτη, που έχει διεξαχθεί από το ILO, ακριβώς είχε δείξει ότι το ΤΚΑ ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060.

“Άρα σήμερα”, σημείωσε, “η αναλογιστική μελέτη έλαβε δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου του 2014, που πραγματικά ήταν μια δύσκολη χρονιά και ακόμα με τα πιο απαισιόδοξα δεδομένα που έλαβε, παρόλα αυτά τα αποτελέσματα είναι ότι το ΤΚΑ είναι βιώσιμο μέχρι το 2080”.

Ερωτηθείσα αν από τις μειώσεις των μισθών στη δημόσια υπηρεσία ή και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι ανάλογες και οι συντάξεις, Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η οποιαδήποτε μελέτη γίνεται με βάση τον υφιστάμενο νόμο που υπάρχει των κοινωνικών ασφαλίσεων.

“Δεν έχουν διαφοροποιηθεί οποιεσδήποτε παράμετροι, οποιαδήποτε δεδομένα, τα οποία ίσχυαν μέχρι της 31 Δεκεμβρίου του 2014. Άρα δεν είναι θέμα μειωμένων συντάξεων. Με βάση τη νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα, ουσιαστικά διασφαλίζονται οι συντάξεις γιατί το ΤΚΑ είναι βιώσιμο”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση