ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνές Συνέδριο Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο

Επί τάπητος οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες και οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο

Δελτίο Τύπου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), στο πλαίσιο των προσπαθειών του για προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για εγγραφή και διαχείριση οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο το Διεθνές Συνέδριο Επενδυτικών Ταμείων «Bridging the gap between Europe, the Middle East, Africa and Asia», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29-31 Μαΐου στη Λεμεσό.

Στόχος του Συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), είναι η πληροφόρηση των εκπροσώπων της τοπικής και διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τις εξελίξεις στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις και ευκαιρίες, καθώς και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως κέντρου προσέλκυσης συλλογικών επενδύσεων.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν οι Χάρης Γεωργιάδης (υπουργός Οικονομικών) και John Hourican (Διευθυνών Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου), καθώς και ο Peter De Proft, (Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, EFAMA), ο οποίος θα αναλύσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Συντονίστρια εταιρεία του Συνεδρίου είναι η ΙΜΗ και Platinum χορηγοί οι εταιρείες Alter Domus, Barclays και Bank of Cyprus Group. Signature Sponsor είναι η εταιρεία: Treppides Fund Services. Gold Sponsors: Deloitte, Eurobank Cyprus, EY, HarneysAristodemou Loizides Yiolitis LLC, KPMGκαι PwC Cyprus. Silver Sponsors: ATG Fund Services, BDO Limited, CPF, Effect, GMM Global Money Managers, KMG Capital Markets, Numisma Capital, Point Nineκαι Systemic. Υποστηρικτής: Professional Computer Services SA. Χορηγοί επικοινωνίας: Banking Technology, Beyond Investments Group, περιοδικό GOLD και Savvy Investor.

Το συνέδριο στηρίζει επίσης ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, EFAMA.

«Η διοργάνωση του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο, με ομιλητές εξειδικευμένους επαγγελματίες του τομέα και προσκεκλημένους εκπροσώπους σημαντικών επενδυτικών ταμείων του εξωτερικού, αποτελεί σταθμό στην ανάπτυξη του τομέα συλλογικών επενδύσεων στην Κύπρο.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεχούς και επίμονης προσπάθειας από πλευράς Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) για ανάδειξη της χώρας μας ως ελκυστικό κέντρο εγγραφής και διαχείρισης οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στην Κύπρο».

Άγγελος Γρηγοριάδης, Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA)


«Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπουμε αναδυόμενους τομείς της κυπριακής οικονομίας, όπως αυτός των συλλογικών επενδύσεων, να αποκτούν δυναμική, προσφέροντας ευκαιρίες για περαιτέρω προώθηση της χώρας μας σε ξένους επενδυτές. Μέσα από τους κατάλληλους χειρισμούς, ο τομέας συλλογικών επενδύσεων μπορεί να καταστήσει την Κύπρο κομβικό σημείο για τις διεθνείς εναλλακτικές επενδύσεις, δημιουργώντας πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στους εγχώριους τομείς υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του CIFA, ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, καθίσταται καταλυτικός στις ευρύτερες προσπάθειες της Πολιτείας για επίτευξη υγιούς και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης».

Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X