ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντός του 2016 η προκήρυξη για Μαρίνα Λάρνακας

Στόχος η ολοκλήρωση της προκαταρτικής μελέτης στις αρχές Σεπτεμβρίου

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι προχωρεί, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, με τη μελέτη για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, με στόχο την ολοκλήρωση της προκαταρτικής μελέτης στις αρχές Σεπτεμβρίου και την προκήρυξη του έργου εντός του 2016.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα ημερομηνίας 16 Ιουνίου σχετικά με το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει ότι “κύριος στόχος του έργου είναι η τουριστική ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας κάτι με το οποίο συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης καθώς και το ΕΒΕ Λάρνακας”.

“Η οροφή για γενικό φορτίο που έχει τεθεί για τον Λιμένα Λάρνακας έχει υπολογιστεί με βάση τον υφιστάμενο κύκλο εργασιών στο Λιμάνι Λάρνακας και αυξάνεται βάσει του ΑΕΠ. Οι αναφορές που γίνονται στην ανακοίνωση για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα αφού η χρήση τέτοιων οροφών είναι συνήθης πρακτική σε τέτοιου είδους έργα”, αναφέρει και προσθέτει ότι “δεν έχει τεθεί κανένα όριο για άλλες χρήσεις του Λιμανιού”.

Αναφέρει επίσης ότι η απόφαση για τον τρόπο ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας θα λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις των Συμβούλων, τα συμφέροντα της πόλης της Λάρνακας καθώς και τη σημερινή εξυπηρέτηση φορτίων.

“Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι οι χρήσεις του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας θα πρέπει να είναι συμβατές μεταξύ τους”, προσθέτει.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι “ο Υπουργός Μεταφορών συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης για την πόλη της Λάρνακας, η οποία θα επιφέρει την προσδοκώμενη οικονομική ανάπτυξη”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση