ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα ψηλά οι τουριστικές αφίξεις Μαίου

Συνεχίζεται η πορεία των Τουριστικών Αφίξεων όπου ανήλθαν στις 364.943

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε πολύ ψηλά επίπεδα έφτασαν οι τουριστικές αφίξεις Μαΐου 2016 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις Μαΐου 2016 ανήλθαν στις 364.943 σημειώνοντας αύξηση 18.7% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αφίξεις Μαΐου 2015. Η επίδοση Μαΐου 2016 αποτελεί με διαφορά τη υψηλότερη για το μήνα Μάιο όλων των εποχών.

Από τις βασικές χώρες-πηγές τουριστικού ρεύματος, σημαντική αύξηση σημειώθηκε στις αφίξεις περιηγητών από το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 4,5%), την Ρωσία (αύξηση 51,4%), την Ελλάδα (αύξηση 19,5%) καθώς επίσης και από της αυξημένης σημασίας αγορά της Ουκρανίας (αύξηση 57,1%) και του Ισραήλ (αύξηση 55,4%) μεταξύ άλλων.

Η περίοδος Ιανουαρίου - Μαΐου 2016 σημείωσε σημαντική αύξηση 20,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους με όλες σχεδόν τις κύριες αγορές να σημειώνουν αυξημένους αριθμούς. Ενδεικτικά σημειώνονται οι αυξήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 13,9%), την Ρωσία (αύξηση 52,6%), την Γερμανία (αύξηση 13,1%), το Ισραήλ (αύξηση 41,8%), την Ουκρανία (αύξηση 31,7%) και την Πολωνία (αύξηση 49,6%).

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των εξαιρετικών αυτών αποτελεσμάτων και ενώ εισερχόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου 2016, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού τονίζει ότι τα αυξημένα τουριστικά μεγέθη αυξάνουν παράλληλα και την ευθύνη όλων – πολιτείας, τουριστικών φορέων, επιχειρηματιών, τοπικών αρχών - για όσο το δυνατό καλύτερη φιλοξενία και ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Σε όλα τα σημεία της τουριστικής αλυσίδας, σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, είναι απαραίτητη η ορθή, και επαγγελματική διαχείριση του τουρισμού από την ώρα που πατά ο επισκέπτης το πόδι του μέχρι την ώρα που φεύγει έτσι ώστε τα οφέλη του σήμερα να αποτελέσουν τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερα τουριστικά επιτεύγματα στο μέλλον.

Ευελπιστεί ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε επίδειξη ψηλών επιπέδων εξυπηρέτησης, ανάληψη των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων, συλλογική αντιμετώπιση των τουριστικών θεμάτων, ελαχιστοποίηση των κακώς εχόντων και κυρίως επίδειξη της πατροπαράδοτης κυπριακής φιλοξενίας, μακριά από φαινόμενα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.

Ο ΚΟΤ επισημαίνει καταληκτικά την ανάγκη πιστής τήρησης των προνοιών των νομοθεσιών εκείνων που έχουν διαχρονικά και αποδεδειγμένα συμβάλει στην ουσιαστική διατήρηση ψηλών επιπέδων ποιότητας για την τουριστική μας βιομηχανία, διαφοροποιώντας μας θετικά σε σχέση με ανταγωνιστές, προσθέτοντας ουσιώδη αξία στο προσφερόμενο προϊόν και διαφυλάττοντας το από ενέργειες και πρακτικές που ζημιώνουν τον προορισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση