ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πράσινο φως για το ΓεΣΥ

Έντονες αντιδράσεις διατυπώνει η ΟΕΒ για το μονοασφαλιστικό

Το ΓεΣΥ αν είναι δυνατόν θα πρέπει να εφαρμοστεί ακόμα και αύριο και επομένως τώρα είναι η ώρα που όλοι τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο τρίτο ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επισήμανε ότι αφού όλοι συμφωνούν για εφαρμογή του Γεσύ τώρα είναι η ώρα να το πράξουν.

Οπως είπε, το πλαίσιο αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι έτοιμο, όπως και το μηχανογραφικό σύστημα ενώ λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για τη δομή και διάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Ο Χάρης Γεωργιάδης εξήγησε ότι με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ όλα τα νοσηλευτήρια θα λειτουργούν ως ένας οργανισμός ο οποίος θα ανήκει στο Δημόσιο. Κάθε νοσοκομείο, πρόσθεσε, θα λειτουργεί με ξεχωριστή διεύθυνση αλλά με τους ίδιους όρους που θα λειτουργούν οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα.

Κορυφαία προϋπόθεση, κατέληξε, είναι να υπάρξει πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργείας και διαχείρισης των δημοσίων νοσοκομείων που θα διασφαλίζει ότι ο όλος σχεδιασμός θα είναι οικονομικά βιώσιμος και δεν θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Έντονες αντιδράσεις από ΟΕΒ

Την ίδια ώρα σοβαρές αντιδράσεις εκφράζονται από ΟΕΒ Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου δήλωσε ότι η εφαρμογή μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ ισοδυναμεί με κρατικό μονοπώλιο που δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τον Κύπριο ασθενή και δεν θα λύσει τα προβλήματα της υγείας.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Αντωνίου είπε ότι η εφαρμογή του μονοασφαλιστικού θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος λειτουργίας του συστήματος.

Παράλληλα είπε, θα οδηγήσει σε απώλεια πολλών θέσεων εργασίας από τον ασφαλιστικό κλάδο χωρίς να αντισταθμίζεται η ζημιά αυτή με οποιοδήποτε όφελος από την λειτουργία του κρατικού μονοπωλίου.

Αντίθετα, σημείωσε ο κύριος Αντωνίου, με το πολυασφαλιστικό θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, θα δοθεί το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα από τον πολίτη.
Ταυτόχρονα, κατέληξε, το κόστος θα συμπιέζεται και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών θα αναβαθμίζεται συστηματικά προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση