ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο

Η αύξηση οφείλεται στους τομείς των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον Ιούλιο 2016 το οικονομικό κλίμα παρουσίασε βελτίωση με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 1,6 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2016. Η αύξηση οφείλεται στην ενδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος στους τομείς των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών.

Το οικονομικό κλίμα στις υπηρεσίες βελτιώθηκε λόγω πιο θετικών αξιολογήσεων των επιχειρήσεων για την οικονομική τους κατάσταση και τη ζήτησή τους το τελευταίο τρίμηνο. Η βελτίωση του κλίματος στο λιανικό εμπόριο σχετίζεται με πιο αισιόδοξες απαντήσεις αναφορικά με τις πωλήσεις και τα αποθέματα των επιχειρήσεων, αλλά και με την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη ζήτησή τους το επόμενο τρίμηνο. Στις κατασκευές, οι λιγότερο απαισιόδοξες απαντήσεις για τα υπό εξέλιξη έργα και την αναμενόμενη απασχόληση οδήγησαν στη διαμόρφωση λιγότερο αρνητικού κλίματος.

 Στη μεταποίηση, η οριακή επιδείνωση του κλίματος προέρχεται από δυσμενέστερες απαντήσεις σχετικά με τις τρέχουσες συνολικές παραγγελίες και τα αποθέματα τελικών προϊόντων. Η οριακή αποδυνάμωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης συνδέεται με λιγότερο αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και της Κύπρου γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς εργασίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X