ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σταδιακή αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων

Μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 1.4 δισ.

Την σταδιακή αύξηση των καταθέσεων επιχειρούν να πετύχουν οι κυπριακές επιχειρήσεις μετά το σοκ του 2013. Τους τελευταίους μήνες, καταγράφεται μία αύξηση στις καταθέσεις κυπριακών μη χρηματοδοτικών επιχειρήσεων που είχε ως αποτέλεσμα, οι καταθέσεις μέσα σε ένα χρόνο να αυξηθούν κατά 1.4 δισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως οι ετήσιες εκατοστιαίες μεταβολές τους τελευταίους μήνες είναι της τάξης του +20% ενώ τον Ιούνιο το ποσοστό αυξήθηκε στο 24% με θετικές συναλλαγές 139.9 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος Ιουνίου, οι κυπριακές επιχειρήσεις είχαν καταθέσεις 6.7 δισ. ευρώ και παρόλη την ανοδική τους πορεία, εντούτοις, είναι σημαντικά μειωμένες από τα επίπεδα των 11-12 δις. το 2009 και 2010 ακόμα και σε σχέση με τα 9.5 δις. στο τέλος του 2012.

Μείωση 1δις ευρώ μέσα σε ένα χρόνο καταγράφουν και τα δάνεια των επιχειρήσεων, τα οποία μειώθηκαν στα 21δις τον Ιούνιο, ωστόσο το κενό μεταξύ δανείων και καταθέσεων για τις κυπριακές επιχειρήσεις είναι τεράστιο. Αντίθετα τα κυπριακά νοικοκυριά μπορεί να έχουν χρέη 20.7 δις. ευρώ αλλά την ίδια ώρα, έχουν και καταθέσεις της τάξης των 22.5 δις ευρώ.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση