ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FBME: Παραπλανητικές οι δηλώσεις των κυπριακών Αρχών

Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για την Κυπριακή Δημοκρατία

ΚΥΠΕ

Παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις των κυπριακών Αρχών αναφορικά με το θέμα της πρόσβασης των διευθυντών και ιδιοκτητών της FBME στο υποκατάστημα στην Κύπρο, ανακοίνωση του Nigel Perry, Συμβούλου Επικοινωνίας της FBME Limited.

«Με δύο αποφάσεις του ημερομηνίας 27 Μαΐου και 26 Ιουλίου 2016, το Διαιτητικό Δικαστήριο που συγκροτείται στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες της FBME, κ.κ. Ayoub Farid Michel Saab και Fadi Saab, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε ότι οι ενάγοντες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών γραφείου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει πως «διάφορες πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις από τις κυπριακές Αρχές σε σχέση με τις αποφάσεις αυτές έχουν δημοσιευτεί. Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο παραπλανητικές».

Σε αντίθεση, προσθέτει, «με τις εντυπώσεις που αυτές οι δηλώσεις επιδιώκουν να δημιουργήσουν, το Διαιτητικό Δικαστήριο επέτρεψε την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος σε όλους εκείνους που τη ζήτησαν, δηλαδή τους ενάγοντες, κ.κ. Ayoub Farid Michel και Fadi Saab».

«Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για την Κυπριακή Δημοκρατία και η Δημοκρατία δεν έχει την εξουσία να μεταβάλει την ουσία τους είτε με δημόσια δήλωση ή άλλο τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X