ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι Βρετανοί μπαίνουν στην ουρά για μια «χρυσή» ευρωπαϊκή βίζα

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες πολλοί κάτοικοι Η.Β βρίσκονται σε κατάσταση πανικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit, πολλοί Βρετανοί έχουν ρίξει «ματιές» για μια ευρωπαϊκή χώρα ούτως ώστε να τους διασφαλιστεί η συνέχιση της ευελιξίας που παρέχεται από ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο. Αλλά για εκείνους που δεν άμεσους συγγενείς από ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει και μια άλλη διαδρομή για την ιθαγένεια της ΕΕ - μέσω των επενδύσεων σε ακίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του FT, o Paul Williams, διευθύνων σύμβουλος των ειδικών σε θέματα που αφορούν βίζες, ήτοι των La Vida, αναφέρει μια σειρά από "πανικοβλημένες" έρευνες Βρετανών που θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν μια θέση στην ΕΕ μετά το Brexit. Στην Henley & Partners, το μεγαλύτερο πρακτορείο που προσφέρει "στρατηγικά πλάνα για υπηκοότητες", οι επισκέψεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ιστοσελίδα τους αυξήθηκαν κατά εννέα φορές το μήνα μετά το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Andrew Taylor.

Υπάρχουν επί του παρόντος σημειώνουν οι FT, δύο επιλογές για τους μη πολίτες της ΕΕ: ​​μόνιμη κατοικία, συνήθως για εκείνους που θέλουν να ζήσουν στη χώρα, ή ιθαγένεια, συνήθως για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στην πατρίδα τους, λέει ο Τέιλορ. Τα διαβατήρια της ΕΕ είναι διαθέσιμα μέσω επενδύσεων σε ακίνητα μόνο στην Κύπρο και στην Μάλτα, με τη ζήτηση να ωθείται από εκείνους τους επενδυτές που επιθυμούν να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από την παγκόσμια αβεβαιότητα, προσθέτει. Τέτοιες επενδύσεις είναι συχνά ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για εκείνους που ζουν σε μια χώρα με αβέβαιες πολιτικές προοπτικές.

Για κάποιους, η προτιμώμενη επιλογή θα είναι να περιμένουν, ελπίζοντας πως η Βρετανία θα είναι σε παρόμοια θέση μετά το Brexit, με τη Νορβηγία ή την Ελβετία, των οποίων οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν και να εργάζονται ελεύθερα στην ΕΕ στο πλαίσιο αμοιβαίων συμφωνιών. Άλλοι μπορεί να θέλουν να εξασφαλίσουν πρόσβαση μέσω της απόκτησης ακινήτων, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης κατά των δυσμενή αποτελεσμάτων ενός "σκληρού" Brexit.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση