ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς νέες συγχωνεύσεις στον Συνεργατισμό

Τα 18 να γίνουν ένα θέλει η Κομισιόν, επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση

Δύσκολη τελικά αποδείχθηκε για τον Συνεργατισμό η συνάντηση εκπροσώπων του και του υπουργείου Οικονομικών με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το ότι ο οργανισμός οδηγείται έκτακτα σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, είναι ενδεικτικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συνέλεξε η «Κ», στη συνέλευση θα τεθεί προ ψήφιση νέα μείωση του αριθμού των Συνεργατικών, από 18 σε ένα αλλά και αποφάσεις για μείωση του κόστους.

Οι πληροφορίες λένε πως η DG Comp τάχθηκε κάθετα εναντίον του ελέγχου από τον Γενικό Ελεγκτή αλλά και από τη Βουλή και εισηγήθηκε όπως προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, αναμένεται πως το αμέσως επόμενο διάστημα η επιτροπή θα επανέλθει με πιο συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Υπενθυμίζεται πως ο Συνεργατισμός υπέβαλε σχετικό προσπέκτους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να είναι έτοιμη η διαδικασία ένταξης του στο ΧΑΚ πριν το τέλος του χρόνου. Με βάση τα σημερινά χρονοδιαγράμματα, η πρώτη πώληση ποσοστού σε ιδιώτες, ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018.

Όσον αφορά τον έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία, η κομισιόν φαίνεται να θεωρεί πως εξελίσσεται σε προεκλογική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάτι που δεν επιθυμεί.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X