ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:57
 

Ντάισλεμπλούμ: Πολύ καλές προσπάθειες των κυπριακών Αρχών

Το Εurogroup ενημερώθηκε για την οικονομική πτυχή της επίλυσης το Κυπριακού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

To Εurogroup ενημερώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για τις οικονομικές πτυχές της επίλυσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ, εκφράζοντας το σώμα των Υπουργών σημείωσε ότι η επανένωση της νήσου θα έχει θετικές οικονομικές συνέπειες, αλλά “πρέπει να υπάρξει σοβαρή και ενδελεχής προετοιμασία επί του εδάφους τους επόμενους μήνες”. Ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ ξεκαθάρισε ότι το Εurogroup θα επανέλθει στο θέμα τους επόμενους μήνες.

Σε σχέση με την οικονομία στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Εurogroup είπε πως οι πολύ καλές προσπάθειες των κυπριακών Αρχών πρέπει να συνεχιστούν με έμφαση στα δημόσια οικονομικά.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε ότι η ανάπτυξη στην Κύπρο είναι πλέον στέρεη, ο χρηματοπιστωτικός τομέας βελτιώνεται και η ανεργία μειώνεται γρήγορα, όμως συνεχίζει να υπάρχει υψηλός όγκος μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ οι Αρχές θα πρέπει να επιμείνουν στη συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Tέλος ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ δήλωσε ότι έχοντας μεταβεί ο ίδιος στην Κύπρο έχει δει πως η χώρα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και έλαβε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αν και όπως επεσήμανε "υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση με το κοινοβούλιο". Σημείωσε δε με ικανοποίηση ότι δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X