ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά η πρόωρη καταβολή μισθών

«Δεν είμαστε στις εποχές εκείνες που το κράτος μετρούσε τα ρευστά διαθέσιμα, με τις μέρες»

ΚΥΠΕ

Η καταβολή από το κράτος νωρίτερα των μισθών και συντάξεων Δεκεμβρίου “δεν είναι μια κίνηση που επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά”, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα, ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι "όλοι οι παραγωγικοί τομείς" της οικονομίας συμβάλλουν στην ισχυρή ανάκαμψη που καταγράφει η πραγματική οικονομία.

Κληθείς, στο περιθώριο Συνταξιοδοτικού Φόρουμ, να σχολιάσει την ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου ότι οι μισθοί και οι συντάξεις Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στις 15 του μήνα και οι 13οι μισθοί/συντάξεις στις 28 του ίδιου μήνα, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι “υπάρχει ικανοποιητική ρευστότητα” στο κράτος καθώς “δεν είμαστε στις εποχές εκείνες που το κράτος μετρούσε τα ρευστά διαθέσιμα του, με τις μέρες”.

“Έχει δημιουργηθεί μια ικανοποιητική επάρκεια σε ρευστά διαθέσιμα που επιτρέπει στο κράτος αυτά που ούτως ή άλλως θα πλήρωνε στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους να τα πληρώσει έγκαιρα, μέσα του Δεκέμβρη ο πρώτος μισθός και τέλος του Δεκέμβρη ο δεύτερος, για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τις περιόδου των Χριστουγέννων αλλά και για να κινηθεί και η αγορά”, υπογράμμισε.

Σε παρατήρηση ότι οι αγορές που γίνονται από τους καταναλωτές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των ετήσιων εσόδων των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα ήθελε να μεγιστοποιήσει τη σημασία αυτής της κίνησης της Κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι “δεν είναι επιπρόσθετα ποσά που διατίθενται αλλά οι μισθοί του μήνα και ο 13ος μισθός”.

“Αν υπάρχει η δυνατότητα στο κράτος να πληρώσει αυτούς τους μισθούς έγκαιρα ή και λίγο νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, γιατί όχι”, διερωτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “η πραγματική οικονομία είναι αυτή που πλέον έχει μπει σε μια τροχιά ισχυρής ανάκαμψης” και ότι “ο ρυθμός ανάπτυξης του 3% αυτό ακριβώς αποτυπώνει, δηλαδή την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας”.

“Το γεγονός ότι όλοι οι παραγωγικοί τομείς συμβάλλουν σε αυτή την ανάκαμψη αυτό μας ικανοποιεί”, ανέφερε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι “δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι περάσαμε μια μακρά, βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και συνεπώς έχουμε ακόμη δρόμο να καλύψουμε”.

“Πρέπει αυτές τις συνθήκες σταθερότητας, εμπιστοσύνης που έχουν συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική να τις διαφυλάξουμε και να τις ενισχύσουμε”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X