ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποσύρθηκαν 286 παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια στο δεύτερο εξάμηνο

Χαμηλός ο αριθμός σε σχέση με αυτά που κατασχέθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 353.000 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών. Κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015 είχαν αποσυρθεί 445.000 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων. Τα τραπεζογραμμάτια των €50 και €20 παρουσίασαν τα ψηλότερα ποσοστά παραχάραξης αντιπροσωπεύοντας το 42,5% και το 37,8% του συνόλου, αντίστοιχα.

Στην Κύπρο, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 284 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Το τραπεζογραμμάτιο των €50 παρουσίασε το ψηλότερο ποσοστό παραχάραξης, αντιπροσωπεύοντας το 52,1% του συνόλου.

Σε σύγκριση με τον αριθμό γνήσιων τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία, η ποσότητα των παραχαραγμένων παραμένει πολύ μικρή.

Παρά την πολύ μικρή ποσότητα παραχαραγμένων, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου συνιστά στους πολίτες να ελέγχουν με προσοχή τα τραπεζογραμμάτια που λαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους σε μετρητά. Στο διαδικτυακό χώρο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με απλούς ελέγχους για διαπίστωση της γνησιότητας τραπεζογραμματίων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X