ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφορος Κρατ. Ενισχύσεων: Χρειάζεται να εδραιωθεί το γραφείο

Έδωσε στον ΠτΒ την ετήσια έκθεση του γραφείου του για το 2015

ΚΥΠΕ

Την ανάγκη η Πολιτεία να διαβουλεύεται με το Γραφείο του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, επεσήμανε ο Έφορος Θεοφάνης Θεοφάνους επιδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη την ετήσια έκθεση του γραφείου του για το 2015.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Συλλούρη, ο κ. Θεοφάνους είπε ότι ο θεσμός δεν έχει γίνει τόσο γνωστός και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω εδραίωσή του.

Σημείωσε δε ότι το Γραφείο του, μαζί με την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς της Πολιτείας και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος διεξάγει επαφές προκειμένου να κάνει το ρόλο του Εφόρου πιο γνωστό.

Στους όρους εντολής του γραφείου είναι και η γνωμοδότηση για τη συμβατότητα με τους κοινοτικούς κανόνες κρατικών ενισχύσεων και την αποτελεσματική εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ερωτηθείς από τον κ. Συλλούρη πώς συμβάλει στη ζωή επαγγελματικών ομάδων όπως οι αγρότες, ο κ. Θεοφάνους ανέφερε ότι το γραφείο του συνέβαλε στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης έτσι ώστε να μην τίθενται θέματα κρατικών ενισχύσεων.

Είπε δε ότι για κάποια νομοθετήματα εγείρονται θέματα κρατικών ενισχύσεων, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο κ. Θεοφάνους επεσήμανε ακόμη ότι τόσο στην περίπτωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Cyta όσο και της εμπορικοποίησης του Λιμένα Λεμεσού δεν ζητήθηκε η άποψη του γραφείου του.

Για το θέμα του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Κόσιη και την επιμήκυνση της διάρκειας του συμβολαίου με τη ανάδοχο εταιρεία, ο κ. Θεοφάνους είπε ότι εγείρεται θέμα κρατικών ενισχύσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση