ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα επόμενα τους βήματα μελετούν οι νοσηλευτές

Μονομερής η συμφωνία ΠΑΣΥΔΥ-ΥΠΟΙΚ αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ

ΚΥΠΕ

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη μονομερή συμφωνία του Υπουργού Οικονομικών με την ΠΑΣΥΔΥ για θέματα δημοσίου δικαίου των υπαλλήλων, χωρίς να ερωτηθούν και να συμφωνήσουν και άλλες συντεχνίες, που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ «εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν σεβάστηκε την απόφαση της Βουλής να καταψηφίσει τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας που περιλάμβανε τη διασύνδεση του κρατικού μισθολογίου, των γενικών αυξήσεων, προσαυξήσεων και της ΑΤΑ με το ΑΕΠ και προχώρησε σε συμφωνία πλαίσιο με την ΠΑΣΥΔΥ».

«Ο Υπουργός Οικονομικών εντέχνως παραγνωρίζει τη συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΥΝΟ και Κυβέρνησης στις 31.03.2016, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε τον όρο όπως η συντεχνία συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις που θα αφορούν στους νοσηλευτές», προσθέτει η ΠΑΣΥΝΟ.

Η συντεχνία δηλώνει ότι οι συμφωνίες μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και Υπουργού Οικονομικών δεν δεσμεύουν τα μέλη της, καθώς η ΠΑΣΥΔΥ και οι αποφάσεις που λαμβάνει ή συμφωνεί δεν τους εκπροσωπούν και θα αποσταλεί επιστολή με την οποία θα ζητείται κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Ήδη, αναφέρει η συντεχνία, μελετούνται με τους νομικούς της συμβούλους οι περαιτέρω ενέργειες και θα αναμένει διευκρινίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση