ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα ταλαιπωρία για τους μεταφορείς στο λιμάνι της Λεμεσού

Στις 16:00 θα φτάσει ο Υπουργός Μεταφορών στο λιμάνι για εξομάλυνση της κατάστασης

ΚΥΠΕ

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους μεταφορείς στο λιμάνι της Λεμεσού, οι οποίοι από το πρωί αναμένουν να εξυπηρετηθούν από τη διαχειρίστρια εταιρεία, Eurogate. Γύρω στις 10.30 απέκοψαν την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το μεσημέρι κατέθεσαν πρόταση επαναφοράς του παλιού συστήματος και αναμένουν στις 16:00 τον Υπουργό Μεταφορών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατούσε με την ανάληψη της διαχείρισης του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων από την Eurogate, η κατάσταση από την αρχή της εβδομάδας συνεχίζει να παραμένει η ίδια, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων.

Ήδη δόθηκε αρκετός χρόνος για την εταιρεία και αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί, δηλώνουν οι μεταφορείς, οι οποίοι σε μια αυθόρμητη κίνηση, απέκοψαν την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίου με τα αρθρωτά τους οχήματα, τα οποία σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων γύρω δρόμους.

Σημειώνουν δε πως η καθυστέρηση αυτή αποτελεί αιτία για παραβίαση των χρονικών ορίων των ταχογράφων που φέρουν τα οχήματα τους, με πρόστιμα που ξεκινούν από τα 500 ευρώ.

Το μεσημέρι ο αναπληρωτής λιμενάρχης έσπευσε στο χώρο και συνομίλησε μαζί τους και μετά από σχετική συνεννόηση, αντιπροσωπεία τους μετέβη στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα, ενώ ο Υπουργός Μεταφορών τους ενημέρωσε πως θα βρίσκεται εκεί το απόγευμα για να συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την εταιρεία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μεταφορέων τρέιλερ Α`, Γιώργος Χαραλάμπους, είπε πως κατατέθηκε πρόταση από τους ίδιους για επαναφορά του παλιού συστήματος φορτοεκφρόρτωσης και αναμένουν την απάντηση της Eurogate.

"Ο Υπουργός θα έρθει στις 16:00 στη Λεμεσό για να συσκεφθούμε μαζί του να δούμε τι θα κάνουμε", συμπλήρωσε.

Οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν προβλήματα και στους εμπορευόμενους, καθώς πλοία με εμπορευματοκιβώτια που αναμένουν, αναγκάστηκαν να αλλάξουν το δρομολόγιο τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση