ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου Μεταφορέων

Στριμωγμένο το Υπουργείο Μεταφορών, με προβλήματα και σήμερα το λιμάνι Λεμεσού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιφυλάξεις επί των προσχεδίων των συμβάσεων για το λιμάνι Λεμεσού είχε διατυπώσει η Ελεγκτική Υπηρεσία δήλωσε στην «Κ» ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. «Κάναμε δύο φάσεις παρατηρήσεων, και τελικά πήραμε το τελικό κείμενο το οποίο είδαμε ότι δεν είχαν υιοθετηθεί μέσα οι δικές μας επιφυλάξεις. Μας είπαν ότι οι σύμβουλοι τους που θεωρούνται κορυφαίοι εισηγήθηκαν τους συγκεκριμένους όρους και εκείνους ακολούθησαν».

«Στην πράξη φαίνεται ότι είχαμε δίκαιο και για το θέμα του πλαφόν που έβαλαν στο λιμάνι Λάρνακας. Τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επισήμανε ο κ. Μιχαηλίδης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού, μετά και τις δηλώσεις από πλευράς ΑΚΕΛ, που τον καλεί σε παραίτηση. 

Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου και σήμερα, κατά πόσο το λιμάνι θα επανέλθει στην ομαλή του λειτουργία. Πάντως, όπως ανέφερε, το θέμα συζητήθηκε και στο Υπουργικό, ενώ έκανε παρέμβαση και ο ίδιος ο Πρόεδρος. 

Πρόσθεσε ότι έχουν σταλεί επιστολές με αυστηρές συστάσεις προς την εταιρία.

«Δεν είναι η πρώτη επιστολή που έχει σταλεί στην εταιρία, αφήστε το Υπουργείο να κάνει τη δουλειά του και η εταιρία το ίδιο».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του ΑΚΕΛ, ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν μπορείς να ζητάς τις συμβάσεις σαν άτομο ή σαν κοινοβουλευτικό κόμμα, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι. Όταν μου τις ζήτησαν από τη Βουλή, τις έστειλα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενω ξέρουν ότι αυτό που λένε δεν είναι ορθό».

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου Μεταφορέων

Η πρόταση για καταβολή αποζημιώσεων, σε περίπτωση καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων πέραν των δυο ωρών δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους μεταφορείς, κάποιοι εκ των οποίων ζητούν να αυξηθεί το ποσό αποζημίωσης, που καθορίστηκε στα 50 ευρώ την ώρα.
Μετά τη διαφωνία που προέκυψε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταφορέων, Γιώργος Χαραλάμπους υπέβαλε την παραίτηση του για σκοπούς ευθιξίας.

Πάντως ούτε και σήμερα το λιμάνι λειτουργεί ομαλά καθώς έχουν  εκφραστεί διαφωνίες από κάποιους μεταφορείς ως προς την συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε χθες, ενώ περιμένουν να δουν ποια θα είναι η τελεσίδικη απόφαση της εταιρίας, χωρίς να εκτελούν τις εργασίες τους.

«Είναι θέμα της εταιρίας το κατά πόσο έχει εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε, έχουμε αποστείλει αυστηρή επιστολή στην εταιρία και ελπίζω σήμερα να ομαλοποιηθούν τα πράγματα μετά και τη συμφωνία. Εξάλλου αυτή δεν ήταν πρόταση της εταιρίας αλλά των μεταφορέων», ανέφερε ο κ. Μουστάκας.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X