ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγαλύτερο το κονδύλι στους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Απόφαση της βουλής και οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξεύσει τις τιμές του ηλεκτρικού

Της Νατάσας Τσιακολή

Παραφουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για την τελευταία διμηνία, προκαλώντας έτσι τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών στο πως έχουν προκύψει αυτές οι αυξήσεις.

Απαντώντας στην "Κ" η εκπρόσωπος τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Χριστίνα Παπαδοπούλου στο που οφείλεται η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ότι, η τιμή της κιλοβατώρας εξαρτάται 100% από την τιμή του πετρελαίου. Εξήγησε πως η τιμή του πετρελαίου έχει παρουσιάσει μία αυξητική πορεία από πέρσι τον Φλεβάρη και παρόλο που οι αυξήσεις αυτές επήλθαν ετεροχρονισμένα, έγιναν αισθητές στην χρέωση της κιλοβατώρας. Διευκρίνισε δε ότι, οι αυξήσεις αυτές άρχισαν να γίνονται αισθητές στη χρέωση της κιλοβατώρας τρείς μήνες μετά την αύξηση του πετρελαίου.

Πρόσθετα, όσον αφορά στο λογαριασμούς με καταμέτρηση το Φεβρουάριο του 2017, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι θα είναι αυξημένος κατά 4% σε σχέση με τον λογαριασμό που λάβαμε ένα μήνα προηγουμένως. Αναφορικά με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, είπε ότι συνέβαλε και η πρόσφατη απόφαση της Βουλής. "Μισό σέντ για κάθε κιλοβατώρα πλήρωνε ο κάθε καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στους λογαριασμούς της ΑΗΚ μέχρι και το τέλος του 2016. Από την 1/1/2017 έπειτα από την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων οι καταναλωτές πληρώνουν ένα σέντ την κιλοβατώρα", κατέληξε.

Εντούτοις, ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Παπαδοπούλου διέψευσε τα δημοσιεύματα περί απάτης στις μετρήσεις της ΑΗΚ, διαβεβαιώνοντας ότι "η καταμέτρηση όλων των πελατών της ΑΗΚ γίνονται κάθε δύο μήνες και ότι ουδέποτε υπήρχε καθυστέρηση τεσσάρων μηνών".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση