ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

9584 αιτήθηκαν για να πληρώσουν καθυστερημένες οφειλές με δόσεις

8.535 αιτήσεις από αυτές έγιναν δεκτές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τετραψήφιος ο αριθμός των ατόμων που αιτήθηκε να πληρώσει τις καθυστερημένες οφειλές στις κοινωνικές εισφορές με δόσεις. Συγκεκριμένα αιτήθηκαν 9.584 πρόσωπα, ενώ έγιναν δεκτές 8.535 αιτήσεις.

Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ψηφίστηκε σε Νόμο τον Ιούλιο του 2016 ο περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμος, στο πλαίσιο του οποίου οι εργοδότες και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι μπορούν να εξοφλήσουν με μέχρι και 54 δόσεις τις καθυστερημένες οφειλές τους στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης. Οι αιτήσεις για ένταξη στο εν λόγω Σχέδιο άρχισαν να υποβάλλονται από την 1/8/2016 και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα της εφαρμογής της εν λόγω Νομοθεσίας έχουν ως ακολούθως:

 Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων που υποβλήθηκαν στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων από οφειλέτες για ένταξή τους στο Σχέδιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ανέρχεται σε 9584
 Από τις ανωτέρω αιτήσεις έχουν εγκριθεί συνολικά 8535 αιτήσεις
 Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Σχέδιο αποπληρωμής με δόσεις αφορούν συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων εισφορών ύψους €137,2 εκατ.
 Από την 1/9/2016 μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί συνολικό ποσό €9,8 εκατ., ενώ 524 οφειλέτες έχουν αποπληρώσει πλήρως τις εισφορές τους.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του Σχεδίου συνεχίζεται για όλους τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε αυτό και οι οποίοι καταβάλλουν τις μηνιαίες δόσεις που έχουν συμφωνήσει ανάλογα με τα δικά τους δεδομένα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X