ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε οδηγίες για τις τριμηνιαίες άδειες προχωρά το ΤΟΜ

Ανακοινώνει ότι θα ανανεώνονται από το Σάββατο 1.4.2017

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προχωρά σε διευκρινήσεις σε σχέση με την ανανέωση των τριμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2017, οι οποίες λήγουν την 31η Μαρτίου του ιδίου έτους.

Οι τριμηνιαίες άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται από το Σάββατο 1.4.2017. Η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των εν λόγω αδειών κυκλοφορίας είναι η Παρασκευή 9.6.2017. Οι τριμηνιαίες άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, και εννέα μηνών. Τονίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι εν λόγω άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται μέχρι την Παρασκευή 9.6.2017 χωρίς επιβάρυνση.

Με βάση την ίδια νομοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται μετά από την Παρασκευή 9.6.2017, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος. Ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει από το Σάββατο 10.6.2017 και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει:

- Πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ.
- Ασφάλεια.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών συμβουλεύει όλους όπως φροντίσουν για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός τους έγκαιρα και να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία. Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους για το πρώτο τρίμηνο του 2017 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του 2017, θα πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ 12. Σε αντίθετη περίπτωση, η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος οφειλόμενο προς τη Δημοκρατία.

Σε περίπτωση καταστροφής του οχήματος θα πρέπει οι ιδιόκτητες να υποβάλλουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήματος (έντυπο ΤΟΜ 98) συνοδευόμενη από το «Πιστοποιητικό Καταστροφής» που εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, για να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από την ημερομηνία καταστροφής του οχήματος. Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται στα γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, στις Τράπεζες και διαδικτυακά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας, για το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X