ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κουγιάλης: Στόχος η διαμόρφωση του αειφόρου σχολείου

Προσπάθεια και μέλημά είναι να ιδωθούν τα ζητήματα του περιβάλλοντος

ΚΥΠΕ

Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην εδραίωση του περιβαλλοντικού πολιτισμού είναι κρίσιμος και θεμελιώδης, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης, σε εκδήλωση στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Προσπάθεια και μέλημά μας είναι να ιδωθούν τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης σε ένα πλαίσιο όπου το κάθε σχολείο αποκεντρωμένα, αλλά συστηματικά και οργανωμένα θα είναι σε θέση να οργανώνει τη δική του αειφόρο περιβαλλοντική εκπαιδευτική πολιτική, με στόχο τη διαμόρφωση του αειφόρου σχολείου στη βάση της αναδιοργάνωσης του παιδαγωγικού, οργανωσιακού και κοινωνικού του πλαισίου», είπε.

Ο κ. Κουγιάλης μιλούσε στην τελική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δάλι στο πλαίσιο των δράσεων Ευρωπαϊκού προγράμματος που είχε ως στόχο την δοκιμή και εφαρμογή ενός μοντέλου αναπτυξιακής εκπαίδευσης ημερήσιας διάταξης, χωρίς αποκλεισμούς, με καινοτόμες και αποτελεσματικές στρατηγικές και στοχευμένες δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετείχε ως εταίρος ο Δήμος Ιδαλίου. Το σωματείο «Μιχαήλ Ολύμπιος» είχε επιλεγεί και συμμετείχε στο «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής Δήμου Ιδαλίου». Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία στους μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό «Ιδέες για την Προστασία του Περιβάλλοντος».

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανέφερε ότι η επιτυχία του Δήμου έγκειται στο γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει εγκριθεί από μια διαδικασία κατά την οποία χιλιάδες οργανισμοί από όλη την Ευρώπη έχουν ανταγωνιστεί μεταξύ τους μέσω διάφορων προτάσεων που είχαν υποβάλει. Το έργο άρχισε να υλοποιείται το 2015 και έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση