ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:30
 

Συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τις πολιτογραφήσεις

Για αδιαφορία της Κυβέρνησης έκανε λόγω ο Εκπρόσωπος Τύπου το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ σχετικά με το θέμα πολιτογραφήσεις με γραπτή απάντηση του προς το ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Πρόδρομος σημείωσε πως «το ότι μετά το 2013 υπήρξε πολύ μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και αυξήθηκε ο αριθμός αιτήσεων στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, μπορεί να εξηγηθεί απλά. Συνήθως οι επενδυτές δεν ελκύονται από μια οικονομία υπό κατάρρρευση, με τεράστια χρέη και ελλείμματα. Ήταν επόμενο να υπάρχουν πολύ περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από τη στιγμή που η χώρα εφάρμοσε επιτυχώς το πρόγραμμα διόρθωσης, άφησε πίσω τα μεγάλα ελλείμματα, απέκτησε προοπτική και μπήκε γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης».

Παράλληλα επισήμανε πως «όταν η Κύπρος, μέσα από πολιτικές των ελλειμμάτων και της υπερχρέωσης, είχε οδηγηθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση και σε Μνημόνιο το 2012, η νέα κυβέρνηση για να αναζωογονήσει την οικονομική δραστηριότητα αναπροσάρμοσε και προώθησε ενεργά το Επενδυτικό Πρόγραμμα που υπήρχε και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και η σημαντική εισροή επενδύσεων βοήθησε πολύ στην ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας».

«Εξαιτίας της επιτυχίας του Προγράμματος και του μεγάλου αριθμού αιτήσεων, η Κυβέρνηση προχώρησε το 2018 σε αναθεώρηση και προσαρμογή του, με αυστηρότερα κριτήρια-ελέγχους και ποσοτικό περιορισμό. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα, ενόψει πληροφοριών και επισημάνσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει έλεγχος δέουσας επιμέλειας σε όλες τις αιτήσεις που είχαν εγκριθεί πριν το 2018, με τα παλιά κριτήρια. Ο έλεγχος θα γίνει με χρήση των ενισχυμένων μέσων και εξειδικευμένων διαδικασιών που διατίθενται με την περσινή αναθεώρηση» σημειώνει.

ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου

Επανέρχεται με νέα ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σχετικά με τα διαβατήρια σημειώνοντας πως «είναι πλέον φανερό ότι συστατικό μέρος της φιλοσοφίας των κυβερνώντων είναι η αρπαχτή αδιαφορώντας αν το όνομα της Κύπρου διασύρεται διεθνώς».

Την ίδια στιγμή επισημαίνει πως «είναι γι’ αυτό που αντί να δράσουν ουσιαστικά για να αποκαταστήσουν το όνομα της Κύπρου το μόνο που κάνουν είναι να συσκοτίζουν την αλήθεια και επικοινωνιακά να μετατοπίζουν από την ουσία.Μετατόπιση και τερματισμό της συζήτησης για τη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων που έστησαν οι κυβερνώντες, αποτελεί η δήλωσή τους ότι τάχα θα κάνουν έρευνα. Τι έρευνα θα γίνει, ποιος θα την κάνει και ποιους θα ερευνήσουν κανείς δεν γνωρίζει. Έρευνα για το θεαθήναι».

«Τα γεγονότα όμως βοούν και οι αριθμοί αποδεικνύουν τι γίνεται επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης: στην πενταετία Αναστασιάδη –και με την αλλαγή στα κριτήρια που έκαναν δύο μόνο μήνες μετά που ανάλαβαν την εξουσία το 2013- δόθηκαν πάνω από 2000 υπηκοότητες σε επενδυτές κι άλλες τόσες σε μέλη των οικογενειών τους. Αυτό σημαίνει δεκαπέντε φορές περισσότερες υπηκοότητες απ’ όλο το προηγούμενο διάστημα εφαρμογής του προγράμματος για παραχώρηση υπηκοότητας έναντι επένδυσης» σημειώνει.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «αυτό και μόνο αποδεικνύει το μέγεθος της αρπαχτής και του πλιάτσικου στο οποίο επιδόθηκαν οι κυβερνώντες με τις υπηκοότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X