ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:24
 

Αλλάζει όνομα ή καταργείται η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων

Δύο προτάσεις νόμου θα αλλάξουν την πλέον ακέφαλη αλλά εξειδικευμένη Μονάδα του Υπουργείου Οικονομικών

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Δύο τα σενάρια για το μέλλον της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων. Ή θα καταργηθεί, ή θα μετονομαστεί σε Μονάδα αξιοποίησης κρατικής περιουσίας και στη θέση του πρώην Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων θα διοριστεί δημόσιος υπάλληλος ο οποίος θα εκτελεί τα καθήκοντά του παράλληλα με τα καθήκοντα που έχει στη θέση που ήδη βρίσκεται.

Σύμφωνα με προτάσεις νόμου που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών, τη μετονομασία προκρίνει πρόταση νόμου των ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, ενώ στην κατάργηση εμμένει το ΑΚΕΛ με τη δεύτερη πρόταση νόμου. Σύμφωνα με το βουλευτή του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, αυτή τη στιγμή συντηρείται μια Μονάδα που πλέον δεν έχει αντικείμενο.

Παράλληλα, όσον αφορά στην κοινή πρόταση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, είπε ότι αυτή η πρόταση Νόμου ανοίγει παράθυρο για να συντηρηθεί η διασπάθιση δημοσίου χρήματος που γίνεται από τη λειτουργία της Μονάδας Αποκρατικοποίησης. Χαρακτηριστικά είπε, «μόνο ο μισθός του εφόρου αποκρατικοποίησης, έστω και αν τους τελευταίους μήνες έχει διοριστεί στο Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας και είναι ακέφαλη η μονάδα, είναι 180 χιλ. ευρώ το χρόνο».

Από την αντίπερα όχθη, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά υποστηρίζοντας την πρόταση νόμου του κόμματός του, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει ο σκοπός της Μονάδας, αλλά ο τίτλος για να υπάρχει καλύτερη απόδοση του σκοπού που δημιουργήθηκε. Υπογράμμισε δε ότι, η εργασία της Μονάδας δεν θα σταματήσει ακόμα και να καταργηθεί, με την έννοια πως θα κομμάτια που θα χρειαστεί να μισθωθούν και όχι να πωληθούν, θα πρέπει να προχωρήσουν με αγορά υπηρεσιών από τρίτους, κάτι που δεν θα γίνεται με λιγότερα χρήματα από το να συνεχίσει να υφίσταται η Μονάδα.

Πρόσθετα, οι βουλευτές ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συμφώνησαν πως δεν τίθεται πλέον ζήτημα αποκρατικοποιήσεων, αλλά αξιοποίησης των κρατικών περιουσιών και εκεί θα συμβάλλει η Μονάδα με τη συνέχιση της ύπαρξής της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X